A világ legnagyobb monerós darkweb piactere lehúzza a rolót

Az egyik legnagyobb darkwebes online piactér, a White House avagy a Fehér Ház bejelentette, hogy befejezi rövidesen működését. Az adminisztrátorok közleménye szerint az oldal elérte célját, ezért vonultatják vissza. Ezzel párhuzamosan felfüggesztették az új felhasználói regisztrációt és a megrendeléseket is. A White House akkor vált a második számú darkwebes áruházzá, amikor a bűnüldöző szervek lekapcsolták a Dark Market nevű helyet. Jelnleg a legnagyobb darknetes online áruháznak az orosz gigabolt, a Hydra számít.

A White House hónapokon keresztül még elérhető lesz

Ami kripto szempontból különleges volt a White House áruházában, hogy azon helyek egyike volt a darkneten, amelyek csak monerót használtak fizetőeszközként. A White House mellett még az Archetyp Market nevű hely az, ahol kizárólag XMR-rel lehet fizetni. Vagyis inkább beszélhetünk már múlt időben is, hiszen az adminok közleménye szerint a piactér befejezte működését, tehát ha még egyszer viszontlátjuk a darkweben, akkor az már biztosan csak egy másolat lesz. A darknetes online piacterekkel foglalkozó Dread fórumán közzétett közlemény szerint addig fog még működni a platform, amíg az összes megrendelés nem zárul le. Illetve megvárják, amíg rendezik az összes vitás ügyet és nem kerül minden coin kifizetésre.

White House

A búcsúüzenetben azt becsülik az adminisztrátorok, hogy ez még úgy 6 hónapig tarthat el. Hangsúlyozzák a posztjukban azt is, hogy minden értékelést és visszajelzést megosztanak más piacterekkel is. Így senki ne próbálkozzon a helyzet kihasználásával és a visszaéléssel. Először október másodikán merült fel először a hír, hogy a White House bezár.  Akkor egy darkwebes tartalmakat vizsgáló újságíró írt erről a Twitter-fiókján. Most már biztossá vált tehát, hogy nem pletykákról vagy esetleges csalásról van szó, a darkweb egyik legnagyobb áruháza lehúzza a rolót. Viszont nem kell senkinek aggódnia, aki ilyen helyeket használt korábban. Hiszen használható lesz a továbbiakban például a Versus Market, a Cannazon, a Tor 2 Door, a Cypher Market vagy éppen a Revolution is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük