A Visa bejelentése megnyomta az ETH árfolyamát felfelé

A cikk írásának a pillanatában az Ether (ETH) árfolyama bőven 2000 dollár felett, 2100 dollár környékén mozog. Ahogy látható a lenti diagramon is, 2021-ben az ETH folyamatos emelkedést tudott mutatni és a mostani lendület mögött is van néhány pozitív, felfelé hajtó erejű hír.

És ugye ezek a hírek nagyon örömteliek az Ethereum hodlerek számára, hiszen az ETH, a világ második legnagyobb kriptovalutájaként hathetes küzdelem után került újra a 2 ezer dollár feletti tartományba. Az elmúlt hét napban az ETH 24%-ot tudott növekedni és mindössze 24 óra alatt 4% volt a felfelé tartó emelkedés mértéke. Ezzel az ETH piaci kapitalizációjának mértéke a 245 milliárd dollárt is átlépte. Így toronymagasan állnak a második helyen a kriptovaluták “királya”, a bitcoin mögött. Ennek piaci kapitalizációja 1,2 billió dollárhoz közelít. És elemzői vélemények szerint amit most lehet látni az Ethereumtól, az csak a jéghegy csúcsa lehet az elkövetkező hónapok fejleményei előtt. Az ETH árfolyamát jelentősen megtolta egy március 29-én tett bejelentés. Ezt az egyik legnagyobb globális fizetési megoldásokat biztosító szolgáltató, a Visa tette.

Több hír tolja felfelé az ETH árfolyamát

A Visa ugyanis közzétette azt a tervét, amely szerint támogatná az USDC stablecoinját és arra használná, hogy az Ethereum hálózatán fiat tranzakciókat bonyolítson. Fontos megemlíteni, hogy jelenlegi ismereteink szerint ez kezdetben csak a Crypto.com Visa kártyát használó felhasználói számára lenne elérhető. Ők az indulás után meghatározott kereskedőknél már direktben USDC segítségével tudnának fizetni. Viszont a Visa közleményéből kiderült, hogy még több partner csatlakozása várható a programhoz. Az akkori bejelentés szerint a Visa azért lépett el a kriptovaluták irányába, mert “tapasztalták a növekvő igényt a fogyasztók részéről“. És előbb-utóbb az Ethereum át fog váltani proof-of-stake algoritmusra és képes lesz a skálázhatósági problémákat megoldani. Továbbá el tudná a gázdíjakat égetni, akkor a határ akár a csillagos ég lehet majd. Ahogy egy elemző ezt megfogalmazta korábban. Sőt, vannak kereskedők, akik 25 ezer dolláros árra is kötnek már opciós szerződéseket 2021 év végére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük