A VW is elkezdi alkalmazni az IBM blokkláncát

A Volkswagen is csatlakozik a blokklánc alapon nyugvó kobalt nyomkövetéshez amit az IBM rendszere biztosít.

IBM blokkláncát használja majd a Volkswagen

Hogy mit is jelent mindez? Annyit, hogy a platformhoz csatlakozók biztosítani akarják, hogy a lítium-ion akkumulátorokhoz elengedhetetlen kobalt felelős forrásból származik. Az autógyár óriás április 18-án jelentette be részvételét a technológiai programban.

A német cég reményei szerint az IBM blokklánc platformjára épülő technológia növelni fogja a hatékonyságot, a fenntarthatóságot és a világ ásványi anyag ellátóláncának transzparenciáját.

Kobalt, az univerzális nyersanyag

Az okostelefonoktól kezdve az autókig a kobalt nélkülözhetetlen összetevővé vált. Az IBM blogja szerint a világtermelés kétharmada a Kongói Demokratikus Köztársaságból származik. Itt közel kétmillió bányásznak kell megküzdenie a nehéz körülményekkel, emberi jogaik megsértésével nap, mint nap. Egy 2017-es Reuters jelentés szerint a bányák egy részét lázadó milíciák tartják irányításuk alatt, ahol a gyerekmunka is mindennapos.

Kobalt

Az új platform a Linux Foundation Hyperledger-én alapul. Azzal a céllal hozzák létre, hogy biztosítsa a nagyvállalatoknak a lehetőséget arra, hogy nyomonkövessék és rögzítsék az ásványi alapanyagok útját az ellátási láncon keresztül – mindezt közel valós időben. A cég közleményében hozzátette, hogyan fogja segíteni a felelős forrásból való beszerzést egy állandó és biztonságosan rögzített adat a blokkláncon:

“Tradicionálisan a bányászoknak, kohóknak és a feldolgozóknak meg kellett bízniuk egy harmadik fél auditjában és bonyolult manuális adminisztrációt kellett bonyolítaniuk, hogy megfeleljenek az általánosan elfogadott ipari sztenderdeknek.”

Az LG Chem és a Ford Motor Company már azon multinacionális cégek közé tartozik, akik már korábban csatlakoztak a platformhoz. Remélik, hogy a jövőben a csoport tovább fog bővülni az űrkutatás, szórakoztató elektronika és a bányászat területén tevékenykedő cégekkel is.

A MineHub Technologies-al való együttműködésben a blokklánc technológiai megoldásról először januárban közöltek bejelentést. A regisztrált gyártók számára is előnyös részvételük, mivel a logisztika fejlesztésével folyamatosan csökkennek a költségeik.

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!