A Web3 jobb megértése a Minecraft új verzióján keresztül

Ha van olyan divatos szó, amely szerte az interneten feltűnik mostanában, az biztosan a Web3. Ez lesz az internet jövője, amelyben mindannyian részt vehetünk majd. Mert már eddig is tudtunk vásárolni, szórakozni, filmeket nézni online, irányítani még az internetet nem nagyon tudtuk. Jelenleg ugyanis olyan cégek irányítanak mindent, mint a Google, Meta és az Amazon, de a Web3-mal ez biztosan meg fog változni.

A Web3 és a Minecraft összefonódó jövője

De ha nem tudjuk elképzelni, hogy pontosan mit is fog jelenteni a Web3, akkor a Minecraft nevű játékon keresztül ezt könnyebben megérthetjük. A most már a Microsoft birtokában lévő játék hihetetlenül népszerű a gyerekek, fiatalok és felnőttek között is. A Web3 pedig most lehetővé teszi a Minecraft legújabb verziójának bevezetését, ami tényleg csúcsra juttatja a játékélményt. A decentralizált és mindennel kapcsolódó Web3 pont úgy működik, mint a már létező Minecraft világok az új verzióban. A Minecraft evolúciója pedig úgy írható le, mint a saját számítógépünkön lévő építőkockák átkerülése a Metaverzumba. Idén márciusban ugyanis a Minecraft elindított egy olyan blokklánc réteget, ami lehetővé teszi Web3 funkciók elérését a játékban. Így például most már a játékon belül vásárolhatunk különféle dolgokat, nem csoda, hogy az új Minecraft neve már szimplán NFT Worlds.

Minecraft

Az NFT Worlds egy Polygon alapú rétegre épült, ahol már nem kell dollárral, euróval rendelkeznünk, ha vásárolni akarunk. Elég hozzá néhány WORLD token. A Web3 fejlődésével a cél ugyanis az, hogy a cégektől az emberekhez kerüljön az irányítás. Az adatokat decentralizáltan tároljuk majd, mindenki és minden kapcsolódik egymáshoz és a Web3-ban a kriptovaluták, az NFT-k, az okosszerződések és a blokkláncok már a mindennapi élet alapvető részét fogják képezni. Persze a fejlődés egyben nagy felelősséget is fog jelenteni a felhasználók számára, gondoljunk csak az adatkezelési kérdésekre vagy a számtalan rug-pull projektre.

A Minecraft korábbi verzióihoz képest az NFT Worlds már megnyitja az utat a metaverzum felé is, ahol végtelen számú Minecraft-világ kapcsolódhat egymáshoz és a játékunkkal pénzt is kereshetünk. Nagyjából ugyanez a Web2-ről a Web3-ra való átállás – minden a felhasználók kezébe kerül. Az NFT Worlds világában a Minecraft játéka olyan lehet, mint a mindennapi élet. Játszhatunk, beszélgethetünk, alkothatunk, vásárolhatunk, pénzt kereshetünk és befektethetünk. Pont mint a Web3.