A YouTubeon az ethereum már veri a bitcoint

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Total Processing nevű, kereskedelmi szolgáltatásokat kínáló vállalat egy 10 ezer YouTube videóra kiterjedő kutatás során arra az eredményre jutott, hogy az ethereum a nézettségi számok alapján már több embert érdekel, mint a bitcoin. A vizsgálat az utóbbi egy év során újonnan szerzett lejátszásokat vizsgálta és az adatok alapján, bár a bitcoin témájú videók is meghétszerezték nézettségüket ezalatt az egy év alatt, az ethereumra azonban tizenegyszer többen voltak kíváncsiak, mint 2019 és 2020 között.

A tiszta számadatokat tekintve, bitcoinnal kapcsolatos videókat 2020 és 2021 áprilisa között 200 millió alkalommal tekintettek meg a felhasználók, míg az ethereum esetében a megtekintések száma 231 millió. Bár ez elsőre óriásinak tűnhet, azért ne felejtsük el, hogy bizonyos zenei videók akár 24 óra alatt elérhetik a 100 milliós nézettséget, a legnézettebb YouTube videót pedig, ami a „Bébi Cápa Tánc” nevet viseli, már több mint 8300 milliószor játszották le 2016-os feltöltésétől számítva.

Jó kérdés, hogy mi lehet az oka ennek a hatalmas népszerűségnek. Amikor a bitcoin értéke rohamosan nőni kezdett, várható volt, hogy húz magával bizonyos más kriptovalutákat is, ahogy történt ez az ethereummal, második legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta révén. Sőt az ethereum dollárban kifejezett értéke még valamivel nagyobb mértékben is nőtt az utóbbi egy évben, mint a bitcoiné, így kétségtelenül ez lehet a lehetséges magyarázatok egyike.

Míg a bitcoinról már gyakorlatilag mindenki hallott és a téma iránt érdeklődők túlnyomó többségének volt róla bizonyos mértékű információja, sokan feltételezhetően csak a kripto-árrobbanás elindulása után kezdték el magukat beleásni az ethereumba és egyéb altcoinokba.

Másik lehetséges magyarázat lehet, hogy az ETH blokkláncát használják számos dolog mellett, a legtöbb NFT alapú hitelesítéshez is, így az utóbbi év esztelen NFT őrülete kapcsán is sokan kereshettek rá az ethereum blokkláncával kapcsolatos információkra.

Mindenesetre lehet, hogy az ethereum iránti érdeklődés és a dollárban kifejezett árfolyamának növekedése még a bitcoinét is meghaladta, az elterjedtségét össze sem lehet hasonlítani, a bitcoin rohamosan növekvő széleskörű elfogadottságával, így érdekes lesz látni, hogy miként fog alakulni az ETH ára a közeljövőben.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.