Az Abra új kamatozó kriptoszámlájával akár 9%-os éves hozam is elérhető

Mostantól az Abra applikációján keresztül bárki kamatos kamatot szerezhet kriptoegyenlegén.

Az Abra globális kriptovaluta befektetési vállalat ma jött ki legújabb termékével, az ‘Abra Interest Account’-al, mely egy olyan kamatozó számla, amivel akár 9%-os éves kamatot is elérhetnek a befektetők kriptoeszközeiken és USD stabilcoinjaikon – áll a sajtóközleményben.

Az új számla napi tőkésítéssel kínál kamatos kamatot a fogyasztói egyenlegeken. A kamatozó számlákon lévő eszközöket az intézményi hitelfelvevők likviditási igényeivel párosítják, ez alapján kerül kiszámításra a befektetők számára kínált napi kamatláb. A kamatlábat periodikusan kiigazítják az adott eszköz esetén felmerült igények alapján.

A mostani bevezetéssel olyan népszerű kriptovaluták esetében elérhető a kamatos kamat számla, mint például a Bitcoin, Ethereum, Tether (USDT), USD Coin (USDC), Paxos (PAX) és True USD (TUSD). A közlemény szerint a kezdő listára később egyéb kriptoeszközöket is felkerülnek majd.

Hogyan foghatsz bele?

Az Abra használata végtelenül egyszerű – csak letöltöd az alkalmazást a Google Play Store-ból vagy az Apple App Store-ból, és az alkalmazás egy pillanat alatt végig visz a regisztrációs és hitelesítési folyamaton. Ezután vagy a már meglévő kriptotárcádat csatlakoztatod az apphoz és onnan utalsz át kriptovalutát, vagy akár közvetlenül a bankkártyádról is utalhatsz. Ezután pedig már csak annyi a dolgod, hogy áthelyezd eszközeidet a kamatozó számlára, ahol a kamatos kamat miatt akár évi 9%-os hozamot is elérhetsz. Az app szerint pedig akár már mindössze 5 dollár értékben is belevághatsz.

Minden egy helyen: kamatszerzés és kereskedés

Az Abra vezérigazgatója, Bill Barhydt elmondása szerint “Több tízmillió ember összesen több száz milliárd dollár értékben tart pénzeszközöket kriptovalutában. Ugyanakkor egyetlen hagyományos bank sem ismeri el a kriptót eszközosztályként, ami azt jelenti, hogy ez a közösség nem tud részt venni olyan piacokon, ahol a hagyomány fiat pénzek magától értetődően jelen vannak”. A vezérigazgató hozzátette, hogy “Küldetésünk egy olyan egyszerű és becsületes kriptobank létrehozása, amely lehetővé teszi a több millió kriptohasználó számára, hogy a maximumot hozhassák ki kriptoeszközeikből”.

“Az Abra Interest Account elindításával páratlan lehetőséget kínálunk a befektetőknek arra, hogy ugyanazon a platformon belül keressenek kamatot és kereskedjenek” – tette hozzá Willie Wang, az Abra termékértékesítési alelnöke.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük