Adam Back szerint a bitcoin megérett a 100 000 dolláros árfolyamra

A Bitcoin egyik legnevesebb támogatója, Adam Back úgy véli, hogy a világ legismertebb kriptovalutájának 100 000 dolláros árfolyama már régóta esedékes.

Back az egyik legelső cypherpunks, aki már a kezdetek óta részt vesz a Bitcoinban BTC Price BTC Price . Olyan technológiákhoz járult hozzá, mint a Bitcoin Lightning Network, vagy a Hashcash, amely befolyásolta a Satoshi Nakamoto által tervezett proof-of-work rendszert.

A Blockstream vállalat vezérigazgatója egy interjúban nemrég kifejtette a BTC-vel kapcsolatos szemléletét a jelenlegi bikapiacra vonatkozóan.

„A bitcoin elég jól teljesít, és számos új alkalmazás, például a Strike is elérhetővé vált, amelyek egyszerű felhasználói felületet nyújtanak. A fundamentumok és az árfolyam némileg eltértek egymástól, ezért úgy gondolom, hogy az ár fel fog zárkózni.” – tette hozzá Back.

Back szerint a “bikapiaci eufória” hiánya azért van, mert a bitcoin 100 000 dolláros ára “már régen esedékesnek tűnik”.

„Azt hiszem, a dolgok azért visszafogottak, mert a 100 000 dollár már régóta esedékesnek tűnik, már jó pár éve. Csak tik-tak a 100 ezer dollár.” – írja Back az X-en.

A brit kriptográfus az ipar egyik legelismertebb veteránja, így az árfolyamra vonatkozó előrejelzése sokak figyelmét kelltette fel. Mivel a cikk írásakor a bitcoin 72 600 dollár körül kereskedett, a 100 000 dollárra való ugrás 37,7%-os nyereséget jelentene a jelenlegi szinthez képest. Bár a digitális eszköz hat számjegyű értéke továbbra is ellentmondásos, Back úgy véli, hogy a hálózat alapjai a növekvő intézményi elfogadottsággal együtt lehetővé teszik ezt az elkövetkező években.

Egy-két 700 000 dolláros árfolyam?

Adam Back jóslata korábban az volt, hogy a világ vezető kriptovalutájának jó esélye van, hogy elérje a 700 000 dolláros árat is.

“A digitális arany/bitcoin előbb-utóbb biztosan túllép a fizikai aranyon; és valószínűleg még ebben a felezési ciklusban. Tehát egy-két éven belül. Jelenleg 700k/BTC dollárra tippelek. De ez talán részben helyettesítő (néhány ember elkezdi eladni az aranyat, hogy bitcoint vegyen, átlépve a piaci kapitalizáción ezalatt).” jegyezte meg korábban a Blockstream vezérigazgatója.