100 ezer európai felhasználóhoz jut el a Lightning hálózat

A Relai partnerséget kötött a Blockstream-mel és a Breez-zel, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára a Lightning Network használatát.

A Relai, egy svájci székhelyű Bitcoin self-custody tárcaszolgáltató. A cég most új partnerséget jelentett be a Blockstream-mel és a Breez-zel, hogy integrálja a Lightning hálózatát a platformjába. Ez több mint 100 000 európai felhasználó számára nyitja meg az utat a gyors és olcsó Bitcoin átutalások előtt. A Bitcoin Magazine részére megküldött sajtóközleményben részletezik miért jó ez a felhasználóknak.

Lightning hálózat Európában

A Lightning hálózat skálázható megoldást kínál a gyors és alacsony költségű tranzakciók biztosítására, így a Bitcoin alkalmasabbá válik a mindennapi használatra. A Lightning használatával a Relai arra törekszik, hogy racionalizálja a Bitcoin fizetések teljesítését a növekvő felhasználói bázisa számára. Most ugyanis lehetővé válik a felhasználók számára, hogy közvetlenül a pénztárcájukba küldjenek és fogadjanak Bitcoint.

„A bitcoin megbízható pénz. A Lightning hálózat a Bitcoin jövője” – mondta Julian Liniger, a Relai vezérigazgatója. „Így mozgatják majd a pénzt a világban a 21. században. Ezért a Lightning a Relai stratégiai fókuszában van, és szerves részét képezi küldetésünknek, hogy a BTC-t gyorsan, egyszerűen és biztonságosan tudjuk eljuttattni az emberek millióihoz!”

A Blockstream és a Breez iparági óriásokkal együttműködve a Relai célja a zökkenőmentes integráció és az optimális felhasználói élmény biztosítása. A Blockstream Greenlight felhőcsomópontjai és a Breez SDK Lightning Service Providers (LSP-k) lehetővé teszik a Relai számára, hogy a Lightning előnyeit kínálja, miközben továbbra is fenntartja, hogy nem letétként tárolja a felhasználók pénzeszközeit.

A közlemény szerint a Lightning integrálása a Relai platformjába csak a kezdete a termékbővítésnek és az európai terjeszkedésnek. A Relai célja, hogy megszerezze a MiCA engedélyt. Ezzel szolgáltatásait Európa-szerte kiterjesztenék, ami nagy lépést jelent a cég azon célja felé, hogy a Bitcoint több millió felhasználó számára tegye elérhetővé szerte a kontinensen.