A New York Exchange anyavállalata is részt kér a kriptopiacból

Az Intercontinental Exchange Inc., amely nálunk leginkább arról nevezetes, hogy a New York Stock Exchange is a leányvállalatai közé tartozik és a Blockstream együttműködést kezdeményeztek egy kriptovalutás adatfolyam kiépítéséről. A Blockstream startup egy pénzügyi rendszerek biztonságával, blokkláncok létrehozásával,  decentralizált hardver és szoftver megoldások szállításával foglalkozik.

A két cég az adatfolyamot nemes egyszerűséggel Cryptocurrency Data Feednek (CDF ) nevezte el. A kezdeményezés lényege, hogy a piaci szereplők egyetlen helyről szerezhessék be a különböző helyekről származó kriptovalutákra vonatkozó adatokat. A stream egyenlőre 15 kriptovaluta-tőzsde adatait tartalmazza majd a világ több pontjáról.

Lynn Martin az Intercontinental Exchange adatszolgáltatással foglalkozó részének elnöke kiemelte, hogy több tőzsde és eltérő valutanemek kritikus információk a befektetők számára, ezért létfontosságú ezen adatok elérése.

A CDF-en keresztül többféle eszközről több helyről kaphatnak egyszerűbben adatokat. Az adatok a közlemény szerint tőzsdék volumenének széles keresztmetszetét mutatják majd, helyet kapnak az összes vezető kriptovaluták, a forgalmat pedig amerikai dollárban vagy az előfizetők igényei szerint más pénznemben tüntetik  fel.

A Blockstream együttműködéseket épít ki a különböző tőzsdékkel, összegyűjti az adatokat, normalizálja őket és egységes formában, valós időben bocsátja rendelkezése. Természetesen emellett a folyamból lehívhatóak az előző adatok is, illetve más fontos információ, mint a volumen, árak és ügyletdátum.

Az ICE ügyfelei ezzel globális reprezentatív kereskedési adatokhoz jutnak pontos információkkal.

A Blockstream igazgatója Adam Black azt reméli az együttműködéstől, hogy a bitcoin és más kriptovaluták globális kereskedelme elől még egy akadály elhárul.

Intercontinental Exchange és a mezei kereskedő esete

Intercontinental ExchangeEgyrészt az figyelhető meg, hogy a legnagyobb tőzsdék is fontosnak, sőt létfontosságúnak tartják, hogy elegendő adatot biztosíthassanak az ügyfeleiknek, továbbá erre fizetőképes igény mutatkozik meg. Úgy tűnik, hogy ahogyan az idő halad, egyre kevesebb szerepet szánnak a „mezei kereskedőnek” egy olyan projektben, amely végül is egy ún. grass-roots mozgalomból származó termékekre, szoftverekre, innovációkra épül. Azért sírni nem kell, hiszen a közösség általában igen gyorsan megtalálja a megoldásokat mind a hozzáférésre, mind a saját megoldások kifejlesztésére.

A szolgáltatást 2018 első negyedévében kívánják elérhetővé tenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük