A Coinbase hivatalos bitcoin tőzsde lett New Yorkban

Az amerikai Coinbase digitális valutákkal kereskedő platform hivatalos bitcoin tőzsde lett New Yorkban. A napokban kapta meg a jóváhagyást, így mostantól engedélye van bitcoin mellett már litecoin és ether adás-vételre New York államban.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

Az első hivatalos bitcoin tőzsde New Yorkban litecoin kereskedésre

Első hivatalos litecoin kereskedési platform New YorkbanA kereskedési engedély beszerzéséve a Coinbase az első vállalkozás, amely litecoin adás-vételi lehetőséget nyújt a felhasználóknak New Yorkban. Ezen kívűl pedig a második a sorban, amely ether kereskedést is ajánl az ügyfeleinek. Egy évvel ezelőtt a Gemini Trust digitális eszközökkel kereskedő online tőzsde ajánlott először ether kereskedési lehetőséget az államban. A Geminit az a Cameron és Tyler Winklevoss alapította akik a bitcoin ETF-et akartak jóváhagyatni szintén New York államban.

Maria Vulla, a New York állam pénzintézetek felügyeletével foglalkozó osztályának vezetője jelentette be a hírt. A nyilatkozatban elmondta, hogy a Coinbase beadványát széleskörű ellenőrzés és tanulmányozás után hagyták jóvá. Március 22-étól a Coinbase előtt szabaddá vált az út a hivatalos bitcoin, ether és litecoin kereskedés előtt.

A döntéssel a szövetségi kormányzás felé is üzenetet küldtek

Vullo kihangsúlyozta az állam szabályozási rendszerének fontosságát a pénzügyi szektorban.

“Az állam pénzintézeti felügyelete ismét bebizonyította, hogy az állami szintű felügyeleti rendszer a legalkalmasabb arra, hogy a felügyelet mellett elősegítse a terjedő fintech iparág fejlődését, beleértve a virtuális valuta piacát is. New York állam továbbra is önállóan dönt a pénzügyi rendszeréről. és visszautasítunk minden szövetségi próbálkozást, amely az állam önállóságát veszélyezteti. Nincs olyan szabály, mely minden pénzintézetre mérlegelés nélkül alkalmazható lenne.”

Brian Armstrong, a Coinbase alapítója és ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta a döntésről, hogy a Coinbase magas biztonsági követelményei miatt lehet kulcsfontosságú szereplője a New York-i kriptovaluta piacnak.

“A Coinbasenél az legfontosabb számunkra, hogy a világ legbiztonságosabb digitális pénz kereskedését hozzuk létre. New York egy nagyon fontos pénzpiac és izgatottan várjuk, hogy a szolgáltatásainkat kiterjesszük New York államra is.”

Az Egyesült Államokban a pénzügyi szolgáltatások, beleértve a digitális eszközök kereskedését nagyon szigorúan szabályozzák. Európában a Bitstamp szerzett először hivatalos bitcoin kereskedésre engedély mely segítségével minden uniós országban végezheti kritopénz kereskedési tevékenységet.

A Coinbase hivatalos bitcoin kereskedési lehetősége azért is számít pozitív hírnek a kriptoközösségben, mert a SEC pár hete épp azért utasította el a bitcoin ETF jóváhagyását, mert úgy véli, még nem elég szabályozott a piac a bitcoin kereskedés tekintetében.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.