A Coinbase hivatalos bitcoin tőzsde lett New Yorkban

Az amerikai Coinbase digitális valutákkal kereskedő platform hivatalos bitcoin tőzsde lett New Yorkban. A napokban kapta meg a jóváhagyást, így mostantól engedélye van bitcoin mellett már litecoin és ether adás-vételre New York államban.

Kriptovaluta kereskedési robotok megfizethető áron! Passzív jövedelem egy életre!

Az első hivatalos bitcoin tőzsde New Yorkban litecoin kereskedésre

Első hivatalos litecoin kereskedési platform New YorkbanA kereskedési engedély beszerzéséve a Coinbase az első vállalkozás, amely litecoin adás-vételi lehetőséget nyújt a felhasználóknak New Yorkban. Ezen kívűl pedig a második a sorban, amely ether kereskedést is ajánl az ügyfeleinek. Egy évvel ezelőtt a Gemini Trust digitális eszközökkel kereskedő online tőzsde ajánlott először ether kereskedési lehetőséget az államban. A Geminit az a Cameron és Tyler Winklevoss alapította akik a bitcoin ETF-et akartak jóváhagyatni szintén New York államban.

Maria Vulla, a New York állam pénzintézetek felügyeletével foglalkozó osztályának vezetője jelentette be a hírt. A nyilatkozatban elmondta, hogy a Coinbase beadványát széleskörű ellenőrzés és tanulmányozás után hagyták jóvá. Március 22-étól a Coinbase előtt szabaddá vált az út a hivatalos bitcoin, ether és litecoin kereskedés előtt.

A döntéssel a szövetségi kormányzás felé is üzenetet küldtek

Vullo kihangsúlyozta az állam szabályozási rendszerének fontosságát a pénzügyi szektorban.

“Az állam pénzintézeti felügyelete ismét bebizonyította, hogy az állami szintű felügyeleti rendszer a legalkalmasabb arra, hogy a felügyelet mellett elősegítse a terjedő fintech iparág fejlődését, beleértve a virtuális valuta piacát is. New York állam továbbra is önállóan dönt a pénzügyi rendszeréről. és visszautasítunk minden szövetségi próbálkozást, amely az állam önállóságát veszélyezteti. Nincs olyan szabály, mely minden pénzintézetre mérlegelés nélkül alkalmazható lenne.”

Brian Armstrong, a Coinbase alapítója és ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta a döntésről, hogy a Coinbase magas biztonsági követelményei miatt lehet kulcsfontosságú szereplője a New York-i kriptovaluta piacnak.

“A Coinbasenél az legfontosabb számunkra, hogy a világ legbiztonságosabb digitális pénz kereskedését hozzuk létre. New York egy nagyon fontos pénzpiac és izgatottan várjuk, hogy a szolgáltatásainkat kiterjesszük New York államra is.”

Az Egyesült Államokban a pénzügyi szolgáltatások, beleértve a digitális eszközök kereskedését nagyon szigorúan szabályozzák. Európában a Bitstamp szerzett először hivatalos bitcoin kereskedésre engedély mely segítségével minden uniós országban végezheti kritopénz kereskedési tevékenységet.

A Coinbase hivatalos bitcoin kereskedési lehetősége azért is számít pozitív hírnek a kriptoközösségben, mert a SEC pár hete épp azért utasította el a bitcoin ETF jóváhagyását, mert úgy véli, még nem elég szabályozott a piac a bitcoin kereskedés tekintetében.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.