Adathalász csalásoktól védi meg a felhasználókat mostantól a Brave

A Brave tegnap bejelentette, hogy mostantól még biztonságosabb a népszerű adatvédelemre öszpontosító böngésző használata. A vállalat azt nyilatkozta, hogy mostantól a PhishFort nyílt forráskódú technológiája még komolyabb védelmet biztosít a Brave-en böngésző felhasználóknak az adathalász csalásokkal szemben.

A Brave egyre népszerűbb, hiszen blokkolja a nem kívánt hirdetéseket. Ha a felhasználó mégis engedélyezi a reklámok megjelenését, BAT tokent kaphat cserébe. A Brave nemrég a PhishFort, adathalászat elleni védelmi cég nyílt forráskódú technológiáját implementálta a böngészőbe. A PhishFort már olyan közismert kriptovállalatokkal működik együtt, mint a Binance Labs és a MyEtherWallet, emellett élen jár a Web3 adathalász csalások felderítésében is és azokról nyíltan publikál.

A PhishFort többek között arról írt, hogy a decentralizált alkalmazásokkal kapcsolatos átverések egyre gyakoribbak. A csalók azzal tévesztik meg a felhasználókat, hogy valódi dapps-t reklámoznak, holott csak a felhasználók hitelesítő adataira fáj a foguk. „Ha kriptovaluta tulajdonos vagy, akkor az első probléma a felhasználónévnél és jelszónál kezdődik. A támadók már felismerték ezt”,  írta PhishFort egy januári jelentésben. “A támadók azokat a speciális eszközöket figyelik, amelyeket a kriptovalutákhoz való hozzáféréskor használunk. Kihasználják a felhasználók figyelmetlenségét és gyorsaságát, akik nem veszik észre azokat a jeleket, melyekből láthatnák, hogy egy rosszindulatú alkalmazással kerülnek kapcsolatba”, olvasható egy másik adathalászatról szóló bejegyzésükbben. A PhishFort egy folyamatosan frissülő listát kínál azon ismert weboldalak nevével, melyek veszélyt jelenthetnek a felhasználóra nézve. Ez a lista most már a Brave-be is integrálásra került. Tehát, amikor a Brave-n szörföl valaki és a Web3 dappokat használja figyelmeztetést küld a böngésző, ha nem biztonságos vizekre evez.

Ha Te is szívesen interneteznél biztonságban, ide kattintva töltheted le a Brave-et!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük