Az Inter edzőjét 30 millió euróval húzta le egy csaló

Antonio Conte, az Internazionale olasz futballklub vezetőedzője 30 millió eurót bukott Angliában, miután egy csaló a HSBC bank hamis dokumentumaival arról győzte meg, hogy fektesse be a pénzét. 

Rájár a rúd az Inter focicsapat 51 éves edzőjére, Antonio Contéra. Nem elég, hogy néhány napja az Inter elvesztette az Európa-Liga döntőjét a Sevilla ellen, most olasz lapértesülések szerint úgy tűnik, hogy 30 millió eurót bukott. A Gazzetta sportújság információi szerint az olasz nemzeti válogatott volt csapatkapitánya és a Chelsea angol csapat ex-edzője egy csalás áldozata lett, miután egy Londonban élő olasz befektető a HSBC bank hamis papírjaival arra vette rá, hogy fektesse pénzét egy biztonságos alapba.

Csaló befektetési tanácsadó és a kamu befektetési alap

A hírportál szerint Conte még mikor a Chelsea edzője volt 30,6 millió eurót bízott Massimo Bochicchio-ra, aki több befektetési társaság vezetője Nagy-Britanniában és akinek az angol bíróság befagyasztotta a számláját, melyen 61,4 millió euró volt. Bochicchio állítólag meggyőzte Contét és hét másik hitelezőt, hogy fektessenek be az úgynevezett Kidman-alapba. A csaló tanácsadó szerint az alapot a népszerű befektetési bank, a HSBC garantálta. A befektetőknek idén június 30-ig 33,1 millió euró hozamot ígértek, a pénz azonban nem érkezett meg. Nemrég az érintettek bírósághoz fordultak. Conte állítólag eljuttatott egy dokumentumot a bíróságnak, amely a HSBC-től származik, de később kiderült, hogy hamis. A bíróság szerint Bochicchio teljesen más alapokba fektette be a befektetők pénzét, melyeknek köze nem volt a HSBC-hez.

Conte és a többi befektető úgy döntöttek, hogy legalább a befektetett összeget visszakérik az állítólagos tanácsadótól, a férfi azonban nem fizet. Később az érintettek emailt írtak Bochicchio-nak, de a cím már nem létezett. Közben a HSBC azt nyilatkozta, hogy semmi köze nem volt a férfi által kínált befektetési alapokhoz, egyetlen leányvállalata sem kínálta a csaló által hirdetett alapokat. A férfi a bíróságon már maga is tagadta, hogy a bankhoz bármi köze lett volna, de Conte bemutatta a bírónak a bank logójával ellátott papírokat, melyek így mind hamisak.

Mivel Bochicchio nem tudta visszafizetni a hitelezők pénzét, így a bíróság befagyasztotta a 61 millió eurós számláját, illetve lefoglalta a férfi tulajdonában lévő Miamiban, Londonban és Olaszország több városában található luxusingatlanjait. A csaló 6,5 millió fonttal tartozik a luxemburgi Palesa Sarl társaságnak, 30,6 millió euróval pedig Contenak.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.