Adóvisszatérítés bitcoinban? Amerikában már lehetséges

Az amerikai adózók a szövetségi és állami adóvisszatérítéseiket már bitcoinban is kérhetik.

Kedden jelentette be a hírt a Bitpay fizetési szolgáltató, hogy összeállt a Refundo adóügyi szolgáltatásokkal foglalkozó céggel.

A Refundo ügyfelek választhatnak részleges vagy teljes összegű adóvisszatérítést bitcoinban a CoinRT termékének használatával. Az adófizetőknek elsőként regisztrálniuk kell egy fiókot, hogy egyedi routing-  és számlaszámot kapjanak majd azt felvinni az adóbevallásukra.

Természetesen nem megy ilyen könnyen még Amerikában sem, mert a regisztrálóknak végig kell menniük az ismerd az ügyfeled (KYC) azonosításon és csatolniuk kell egy bitcoin tárcacímet is. Amint az Internal Revenue Service (IRS) vagy az állami adóhivatal elhelyezi a számlájukon az adóvisszatérítésüket, a BitPay átkonvertálja azt és továbbküldi a felhasználónak.

A közlemény szerint a szolgáltatás elsősorban az alulbankoltakat célozza meg, de egy éledező bikapiac során sokan gondolhatják azt, hogy érdemes egy kis adódollárt bitcoinba menekíteni.

Refundo CEO Roger Chinchilla szerint:

A bitcoin támogatás természetében passzol ügyfeleinknek, akik gyakran nem rendelkeznek bankszámlákkal sem és ezért magas pénzfelvételi díjat kell fizetniük, illetve rendszeresen utalnak pénzt külföldre. A CoinRT lehetővé teszi számukra, hogy gyorsan és egyszerűen kapjanak bitcoint egy fix átalánydíjért.

A Refundo honlapja szerint a CoinRT szolgáltatás díja 34.95 dollár utalásonként míg a BitPay normális körülmények között egy százalékot számol fel.

A BitPayt nem kell különösebben bemutatni kriptós berkekben. A 2011-ben alapított bitcoin fizetési processzor 2018-ban több mint 1 milliárd dollár értékű BTC tranzakciót dolgozott fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük