Egy új AI chatbot, amely a személyi kriptoasszisztenseddé válhat

A MarginFi Omni chatbotja a technológiai világ két legfeltörekvőbb ágazatát hivatott egyesíteni; a mesterséges intelligenciát és a kriptovaluták világát.

A decentralizált pénzügyi hitelező marginFi kedden debütált egy Omni nevű kísérleti chatbottal. Az Omni az OpenAI rendkívűl népszerű ChatGPT-jének egyedi fejlesztése egy csavarral: képes interakcióba lépni a kriptotárcáddal is.

Az Omnit úgy tervezték, hogy közvetlenül csatlakozzon a kriptotárcádhoz, ezzel teljes hozzáférést kapva a digitális eszközeidhez. A chatbotot arra fejlesztették ki, hogy leegyszerűsítse a kirptovaluták kezelését és fokozza a felhasználói élményt.

Hogyan működik?

Az Omni egy felhasználóbarát felülettel rendelkezik, melyet okostelefonodról vagy laptopodról is elérhetsz. Integrálódik a meglévő kriptotárcába, és széleskörű funkciókat kínál kriptoeszközeid kezelésére. Az egyik fő funkciója, hogy képes real-time információkat szolgálni az éppeni trendekről, és személyre szabott javaslatokat tenni saját kriptoportfóliód alapján. A chatbot egy másik hasznos funkciója az automatizált értesítések küldése, ha valamilyen jelentős esemény történik a piacon, legyen az árfolyamváltozás, egy fontos hír megjelenése, vagy bármilyen releváns adat, mely befolyással lehet eszközeidre. Nem utolsó sorban pedig arra is lehetőséget ad, hogy automatizált kereskedési stratégiákat állíts be. Ennek segítségével amint az adott token eléri az általad megadott árfolyamot, az app automatikusan eladja/megvásárolja azt, ezzel rengeteg időt és energiát megspórolva neked.

“Az ötlet az, hogy könnyebbé tegyük a kriptózást” mondta a marginFi vezérigazgatója, Edgar Pavlovsky a CoinDesknek adott interjúban. Szerinte az Omni segíthet a felhasználóknak egyszerű Web3-as feladatok elvégzésében, mint például egy tranzakció elvégzése a tokenek befizetéséhez és kivonásához a decentralizált pénzügyi (DeFi) protokollokon.

A mesterséges intelligencia és a kriptovilág ötvözete

A MarginFi chatbotja a technológiai szektor két buzgó szegletének összeolvadásának korai példája. Bár nem ez az első eset, hogy a kriptót belevonják az AI technológiába, az Omni azon képessége, hogy képes közvetlenül az ember kriptotárcájához csatlakozni, és lényegében egy szövegalapú felhasználói felületté válik, egyedülálló.

Kezdetben az Omni kriptofunkciói csak a marginFi-vel tudnak interakcióba lépni. Egyelőre nem képes tárcák közötti tranzakciók generálására. Pavlovsky elmondta, hogy tárgyalásokat folytat más Solana-csapatokkal, köztük a Drift és a Backpack csapataival az Omni felhasználásáról a saját protokolljaikon. Azt szeretné, ha az eszköz a Web3-on való navigálás virtuális asszisztensévé válna.

Kizárólag kriptóval foglalkozik

Az Omni a Solana-specifikus információk, például a protokolldokumentáció és a blogbejegyzések rengetegén van kiképezve, hogy jobban tudja kezelni a kizárólag kriptovalutákra vonatkozó kérdéseket. A chatbot emiatt általában nem hajlandó válaszolni semmilyen kérdésre, amely nem kriptovalutákkal kapcsolatos. A tokenek áradatait a Pyth oracle szolgáltatásból nyeri.

Még van rajta mit csiszolni

A technológia, amely ahogyan azt Pavlovsky hangsúlyozta – kísérleti jellegű, még messze nem tökéletes. Egy riporter, aki hétfőn tesztelte az Omnit, úgy találta, hogy erősen hajlamos “hallucinálni”, ami az iparági kifejezés a chatbotok azon hajlamára, hogy magabiztosan, tényként tálalják a hamis (néha abszurd) állításokat. Az Omni hallucinációi során gyakran keveri össze a kripto-zsargon kifejezéseit.

Továbbá a chatbotot a bonyolult kérések összezavarhatják, és a parancsokat nem mindig úgy értelmezi, ahogyan a kérdező szándékozik. Ennek ellenére minden tranzakcióhoz a felhasználó jóváhagyása szükséges a végrehajtás előtt, ami azt jelenti, hogy az Omni nem fogja csak úgy lemeríteni a pénztárcádat. 

Pavlovsky hozzátette, hogy minden erejükkel dolgoznak azon, hogy az Omni egyszerre legyen hasznos és biztonságos, hiszen alapvető, hogy mindenki biztos kezekben szeretné tudni a kriptóját.