Mikor érdemes eladni az airdropokat?

A CoinGecko által nemrég közzétett kutatás szerint az 50 jelentősebb airdropból 23 rekordárat ért el az airdropot követő első két hétben.

A 23 token közül, amelyek az első két hétben érték el a legmagasabb árfolyamukat, 16 érte el a legnagyobb árát 2 és 14 nap között. A fennmaradó hét érme pedig még az első napon elérte a rekord értékét. A kutatás továbbá 14 olyan tokent talált, amelyeknek 101 vagy több nappal sikerült csak elérniük a legmagasabb árfolyamukat az airdropot követően.

Az 50 legnagyobb airdrop mikor érte el a legmagasabb árfolyamát. Forrás: CoinGecko.

Az airdrop tokenek közül a legrövidebb idő alatt a legnagyobb áremelkedést az Ethereum Name Service (ENS) és az X2Y2 produkálta. A kereskedés második napjára az ENS és az X2Y2 ára 73%-kal, illetve 121%-kal emelkedett.

A Blur, a LooksRare és az ArbDoge AI is a legmagasabb rövid távú áremelkedések között volt. A Blur a hatodik napon 90%-os, a LooksRare a tizedik napon 192%-os, az ArbDoge pedig a tizennegyedik napon 425%-os emelkedést produkált.

Az airdropok és a All Time High értékük

A kutatásból azt is megtudhatjuk, hogy az 50 jelentősebb airdropból 19 minden idők legmagasabb értékeit érte el a 2021-es bikapiac alatt. Ezek közül négy érme 100 nappal az airdrop után érte el az legmagasabb árfolyamát. Ezek a tokenek az UNI, az 1INCH, a GTC és a BANK voltak. Annak ellenére, hogy 100 nappal a szétosztást követően érték el az eddigi legmagasabb értéküket, ez a négy token magas hozamot hozott. Az Uniswap UNI token All Time High (ATH) értéke például 1145% volt, ami 106-szorosa a kereskedés első 14 napjának legmagasabb árfolyamához viszonyítva.

2022 elejét az NFT-k határozták meg, amely 11 airdrop token ATH-jához járult hozzá. A jelentés azt állította, hogy 21 airdrop 2023-ban és 2024-ben új történelmi csúcsokat állított fel a spot Bitcoin ETF-ek Egyesült Államokbeli jóváhagyásának köszönhetően.

Ezek mellett azt is megtudhattuk, hogy egyes airdropok magasabb hozamot érnek el hosszabb távon. Vegyük pélkdául az Optimism OP tokenjét, amely egy évvel és hat hónappal az indulása után érte el a csúcsértékét, 186%-os nyereség mellett.