Airdropok eladása az indulásuk napján: az adatok szerint ez a legjobb lépés

Egy Aylo néven ismert X-felhasználó által nemrégiben közzétett adatok szerint az airdropok eladása az indulás napján szinte mindig a legjövedelmezőbb stratégia. Ez az elemzés különösen releváns a kriptovaluta piacon, ahol a tokenek árfolyamának ingadozása mindennapos jelenség.

Az airdrop tokenek teljesítménye

Az Aylo által végzett elemzés alapján a 31 airdropolt tokenből 23 értéke csökkent az indulás napja óta. Ez a tendencia azt sugallja, hogy az indulás napi eladás gyakran jobb eredményeket hoz a befektetők számára, mint a hosszú távú tartás. Az elemzés során kiderült, hogy az első 500 közé tartozó airdropolt tokenek közül csak 8 értéke nőtt az indulás óta.

Aylo airdrop elemzése

Aylo airdrop elemzése

A gond az, hogy a projektek gyakran túl magasra állítják kezdeti értékelésüket, a felhasználók gyors eladásai pedig rövid időn belül rávilágítanak ezekre az irreális értékelésekre. Aylo szerint az adatok alapján a teljes hígított értékelés (FDV) kulcsfontosságú tényező a tokenek árfolyamának alakulásában.

A yield farmerek szerepe

A yield farmerek szintén jelentős szerepet töltenek be az airdropolt tokenek piacán. Ők azok, akik következetesen eladják a tokeneket az ártól függetlenül, a hozam kinyerésére összpontosítva, mielőtt tovább lépnének más lehetőségekre. Bár elméletileg a tokeneknek helyre kellene állniuk ezek után a kilépések után, az adatok szerint ez ritkán fordul elő.

A kivételek: BONK és DEGEN

Érdekes módon két meglepetés meme coin airdrop, az alacsony kezdő értékelésű Bonk (BONK) és Degen (DEGEN) nyújtották a legjobb hozamot a tulajdonosok számára. Ezeket a Solana és Farcaster ökoszisztémák növekedésének támogatására tervezték. Ez a két token volt a kivétel a szabály alól, és jelentős nyereséget hozott azoknak, akik tartották őket.

Az airdropok jövője és tanulságok

Bár az airdropolt tokenek általánosan rossz teljesítményt nyújtanak, a pontprogramok valószínűleg fennmaradnak, mivel hozzájárulnak a felhasználói elkötelezettséghez és megtartáshoz. Az elemzés alapján azonban a projekteknek alaposan meg kell fontolniuk airdropjaik szerkezetét vagy azt, hogy egyáltalán bevezessék-e őket.

Az elemzés alapján egyértelmű, hogy az airdropok indulás napi eladása gyakran a legjobb döntés a befektetők számára. A jövőben azonban a projekteknek érdemes lehet megfontolni a tokenek kezdeti értékelésének és az airdropok struktúrájának átgondolását, hogy elkerüljék az árfolyamok gyors csökkenését és biztosítsák a fenntartható növekedést.