Egymillió dolláros hibakereső verseny indul a Solana hálózatán

A Solana ökoszisztémája jelentős fejlődésen ment keresztül az utóbbi időben. A legnagyobb Ethereum-killer 2024-re átvette az uralmat a gyors és olcsó tranzakciók világában, ezzel pedig a mémcoinok vezető ökoszisztémájává vált. A blokklánc-alapú vállalat által fejlesztett Androidos okostelefon, a Saga szintén egy valós világban hagyott lenyomata a protokoll törekvéseinek.

Most a hálózat még ellenállóbb és stabilabb kíván lenni, ezért hibakereső versenyt szerveznek a blokklánc ellenőrző kliensén, a Firedancer-en. A kihívás július 10-én veszi kezdetét.

Hibakereső verseny a Firedancer-en

A Firedancer a Solana blokklánc-ökoszisztémának egy új validátor kliense, mely a Jump Crypto fejlesztésében készült el. A Firedancer célja növelni a hálózat ellenálló képességét úgy, hogy növeli a skálázhatóságot és a megbízhatóságot. A nagynevű kripto-kockázatitőke vállalat által fejlesztett kliens diverzitást ad az eddig egyetlen klienssel rendelkező Solananak, ezzel csökkentve a centralizáció kockázatát. A kliens bevezetésével a már eddig is rendkívüli teljesítményre képes Solana még erősebb lesz, ezzel optimalizálva a decentralizált alkalmazások futtatását.

A „Frankendancer” -re keresztelt hibakereső verseny július 10-én veszi kezdetét, a kihívás pedig hat hétig tart. A program mögött Cantelope Peel álnevű fejlesztő áll, akinek a munkássága jelentős hatással volt a kriptovilágra. Az álnevű fejlesztő a Cantelope Chain létrehozásával leegyszerűsítette és hatékonyabbá tette a decentralizált alkalmazások használatát, hozzájárult a Crypto Oasis DEX megalkotásához, létrehozta a Privacy Token-t és hozzájárult az Artify NFT platform fellendítéséhez.

Az Immunefi a kampányra egymillió dolláros finanszírozást jelölt ki, melyből azok a fejlesztők részesülhetnek, akik jelentős hibákat találnak a Firedancer v0.1-en, a kliens első verziójában

Hatások a Solana ökoszisztémájára

A Firedancer kliensének célja a Solana ellenálló képességének a növelése, mivel a kliensek jelenlegi működése bármikor problémát okozhat a blokklánc számára. A Firedancer ennek érdekében C/C++ nyelven is implementálásra került, ami optimalizálja a Jump magas frekvenciájú kereskedését.

A Jump Crypto elnöke, Kanav Kariya korábbi elmondása alapján a Solana sikere abban rejlik, hogy az ökoszisztéma nagyon specifikus technikai kihívásokra is reagál, melyek igénylik a Solana által biztosított magas technológiai képességeket. A Firedancerrel történő együttműködés hatalmas lehetőség a kockatőke-vállalat számára.