Akasztják a hóhért: átvertek egy csalót

Egy kanadai srác szembeszállt egy csalóval és a kicsalt pénz jótékony célra ajánlotta fel. Modern kori Robin Hood kriptós alapon.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

A pénzügyi csalók legtöbbször az időseket és a védteleneket szemelik ki áldozatként, azonban néha rosszul választanak célpontot. Így történt ez most is, amikor a Calgaryban élő Ben Perrisre vetették ki a hálójukat a csalók. Ben ugyanis elég járatos a kriptopénz témában, mindennap kap megkeresést a legkreatívabb csalások formájában, hogy így meg úgy duplázza meg a bitcoinjait.

Egyik reggel gondolt egy nagyot és belement a játékba.

A csaló egy üzenetben azt kérte Perristől, hogy küldjön neki bitcoint és ő cserébe 24 órán belül megduplázza a küldött összeget. Perris erre azt válaszolta:

“Szívesen befektetek 20 ezer dollárnak megfelelő bitcoint, ha most küldesz 100 dollárt. Csak, hogy megbizonyosodjak, valóban valós üzletről van szó.”

Átvertek egy csalót

Perris, hogy alátámassza a pénzügyi helyzetét, még küldött egy hamis bitcoin tárcáról is egy képet, melyben mutatta, valóban van ennyi pénz a számláján. Kis egyezkedés után végül sikerült meggyőznie a csalót, aki átutalt neki 50 dollárt.

Ekkor jött a hidegzuhany: Perris elárulta, hogy átlát a csalón, a küldött összeget pedig jótékony célra fogja használni. A csaló pedig időközben felszívódott, a fiókját törölte az Instagramon, ahol az eredeti megkeresést küldte.

Ismételten szeretnénk mindenki figyelmét felhívni a kriptopénzes átverésekre, melyről egy hosszabb cikket már írtunk korábban.

Kérjük, osszátok meg velünk, ha nektek is sikerült már horogra akasztani egy csalót.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.