Akasztják a hóhért: átvertek egy csalót

Egy kanadai srác szembeszállt egy csalóval és a kicsalt pénz jótékony célra ajánlotta fel. Modern kori Robin Hood kriptós alapon.

A pénzügyi csalók legtöbbször az időseket és a védteleneket szemelik ki áldozatként, azonban néha rosszul választanak célpontot. Így történt ez most is, amikor a Calgaryban élő Ben Perrisre vetették ki a hálójukat a csalók. Ben ugyanis elég járatos a kriptopénz témában, mindennap kap megkeresést a legkreatívabb csalások formájában, hogy így meg úgy duplázza meg a bitcoinjait.

Egyik reggel gondolt egy nagyot és belement a játékba.

A csaló egy üzenetben azt kérte Perristől, hogy küldjön neki bitcoint és ő cserébe 24 órán belül megduplázza a küldött összeget. Perris erre azt válaszolta:

“Szívesen befektetek 20 ezer dollárnak megfelelő bitcoint, ha most küldesz 100 dollárt. Csak, hogy megbizonyosodjak, valóban valós üzletről van szó.”

Átvertek egy csalót

Perris, hogy alátámassza a pénzügyi helyzetét, még küldött egy hamis bitcoin tárcáról is egy képet, melyben mutatta, valóban van ennyi pénz a számláján. Kis egyezkedés után végül sikerült meggyőznie a csalót, aki átutalt neki 50 dollárt.

Ekkor jött a hidegzuhany: Perris elárulta, hogy átlát a csalón, a küldött összeget pedig jótékony célra fogja használni. A csaló pedig időközben felszívódott, a fiókját törölte az Instagramon, ahol az eredeti megkeresést küldte.

Ismételten szeretnénk mindenki figyelmét felhívni a kriptopénzes átverésekre, melyről egy hosszabb cikket már írtunk korábban.

Kérjük, osszátok meg velünk, ha nektek is sikerült már horogra akasztani egy csalót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük