Aláírásgyűjtés: a tokiói olimpia hivatalos fizetőeszköze lehet a ripple (XRP)

Aláírásgyűjtés indult a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) meggyőzésére, hogy a XRP-t válasszák a következő nyári olimpia hivatalos fizetőeszközévé, eddig több mint 9500-an írták alá.

XRP nyári játékokon a valutaváltás megkönnyítése érdekében

A petíció kezdeményezője Ken Takahashi szerint az XRP-ban megvan a potenciál, hogy több logisztikai fejfájást is orvosoljon a játékok során különösen ami a pénzváltás illeti. Ahelyett hogy a japán jent teszik ki a devizapiaci nyomásnak, amit a beáramló sportrajongók okozhatnak, helyette egy olyan rendszert javasol, ahol XRP-t használnának mint köztes fizetőeszköz.

Takahashinak az alapötletet a korábbi játékok során tapasztalt problémák adták és a petícióban is részletezett:

Ahogy turisták kezdenek beáramlani az országba, megnő a kereslet a helyi fizetőeszköz iránt, ahogy ezt tapasztalhattuk a korábbi eseményeken is, mint a pekingi 2008-as és a rio de janeiro-i olimpia idején. Tovább súlyosbítják a problémát a kaotikus átváltási árfolyamok és a nyelvi hiányosságok. Úgy gondoljuk a Ripple Lab XRP-jének gyors tranzakciós sebessége és biztonságossága nagyszerűen segíthetne orvosolni a problémákat.

Nincs megállás a Ripple háza táján

Ugyan az aláírásgyűjtés már jó tíz hónapja elindult, de csak most kezdte a média felkarolni. A hirtelen jött érdeklődés összecsenghet a Ripple háza tájáról raklapon érkező pozitív hírözönnel. Az egyik ilyen hír a japán pénzügyi óriásvállalat SBI Holdings és a Ripple partnersége amely keretében egy blokklánc alapú fizetési rendszert indítottak, a MoneyTrap-et.

Takahashi végső célja, hogy elegendő aláírás gyűljön össze arra, hogy rávegye a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB) hogy a ripplét ismerje el mint a nyári olimpiai játékok hivatalos fizetőeszköze. A hétvégén több mint ezerrel nőtt az aláírók száma, az írás pillanatában már több mint 9500-an csatlakoztak hozzá.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük