Fizetési szolgáltató engedélyt kapott az SBI Asia Ripple Japánban

A japán pénzügyi szolgáltató vállalat engedélyt kapott a japán pénzügyi szabályozó hatóságoktól, hogy a Ripplével közös fizetési tevékenységbe kezdjen, áll egy mai közleményükben.

Az SBI Ripple Asia névre keresztelt közös vállalkozás 2017-ben lett regisztrálva és most kapta meg az engedélyt hogy elektronikus utalásokat kezeljen mint “elektronikus elszámolási szolgáltató”, amit egy múlt év márciusi törvény értelmében vezettek.

Az SBI közlemény szerint a cég MoneyTap nevű mobilos alkalmazása segítségével elosztott főkönyvi utalásokat lesz képes lebonyolítani. A közleményben ez áll:

SBI Ripple Asia tervei szerint elektronikus elszámolási és más elszámolási vállalkozások regisztrálását tervezi a MoneyTap elektronikus utalási alkalmazásának bevezetése érdekében.

Júniusban az SBI Holdings egy házon belüli tőzsdét indított, a VCTRADE-t, ahol az első támogatott kriptopénz a ripple (XRP) volt ami később fog követni a bitcoin. Pár nappal korábban a japán pénzügyi óriás bejelentette az S coin platformjának tesztfázisát is, mely a mobilos POS-rendszer kifejlesztését és elterjesztését tűzte ki célul.

Japán eközben egyre nagyobb hangsúlyt fektet a kriptogazdaság és különösképp a kriptotőzsdék szabályozására a helyi pénzügyi szabályozó hatóság, az FSA munkája révén. Az újonnan induló vagy engedélyért folyamadó kriptotőzsdéknek egy szigorú átvilágítási eljáráson kell átesniük mielőtt engedélyt kapnának a japán piacon való működésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük