Az Alibaba anyacége a kockázati tőke egy részét blokklánc fejlesztésre költi majd

Jack Ma 14 milliárd dolláros finanszírozási forrást gyűjtött össze, melyből szeretnének a blokklánc technológia fejlesztésére is költeni.

Blokklánc fejlesztésre is költenek az új forrásból

Az Ant Financial leányvállalata a Alipay online és mobil fizetési platform, mely 7 évvel ezelőtt vált ki az Alibaba csoportból. Mára pedig a Wall Street Journal  cikke szerint 150 milliárd dollár érő világcég nőtte ki magát. A napokban zárták le a legutolsó forrás gyűjtő körüket – 14 milliárd dollár értékben.

Az összegből  az Alipay globális terveinek megvalósítását finanszírozzák majd, ennek pedig része a fejlődő technológiákba való befektetés. Ennek kapcsán kiemelték, hogy többek közt a blokklánc technológia fejlesztésbe is beszállnak majd.

„A cég továbbra is befektet majd a blokklánc technológia, a mesterséges intelligencia, a biztonság technikai és az IoT mentén mozgó projektekbe azért, hogy következő generáció globális technológiai platformját hozhassuk létre.” – szerepel az Ant Financial közleményében.

Az AliPay alkalmazás révén több, mint két milliárd felhasználóhoz kerülhet közelebb a kriptopénzek világa és a blokklánc technológia a jövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük