Alig maradt pénze a Litecoin Alapítványnak

A Litecoin Alapítványnak alig marad pénze. A múlt évben még közel egy millió dollárral gazdálkodó entitás mára mínusz 70 000 dollárban van.

Az egymillió dolláros múlt évi bevétel túlnyomó részét, 830 000 dollárt, adományból szedték össze, a maradék 200 000 dollárt pedig termékek, mint pl. pólók és konferenciajegyek értékesítéséből.

Ugyanakkor ebben az évben fura módon 80 000 dolláros mínuszban van a termékértékesítésből befolyó  bevételek után, miután 280 000 dolláros kiadás mellett csak 200 000 dollárt jött be.

Az nem tiszta hogyan lehet például pólók értékesítése után pénzt veszíteni, Nem egyértelmű, hogy miként veszíthet pénzt pólók eladása miatt, de előfordulhat, hogy a napokban rendezendő Litecoin konferencia szereplőinek, mint például a politikus Ron Paul szerepeltetésének díja vitte a pénzt.

Charlie Lee, a Litecoin alapítója a következőt nyilatkozta: “Egy gyors becslést készítettünk, és jelenlegi kifutási ideje a büdzsénknek 1-2 év között van, attól függően, hogy mekkora lesz a Litecoin Summit konferencia bevétele.” Szintén hozzátette, hogy a rendelkezésre álló körülbelül 200 000 dollárnyi összeget két évre elosztva költik el.

Jobban belemélyedve a számokba az is kiderül, hogy 137 000 dollárt költenek munkaerő költségre, 36 000 dollárt marketingre, 24 500 dollárt a jogi díjakra és 4500 dollárt a reklámra, így nem világos, hogy ez a 200 000 dollár hogyan fog két évig kitartani.

Ezen túlmenően van pár nem publikus adat is, mint például a WEG Bankban és a TokenPayben vásárolt részesedések, ami 2.8 millió dollárba kerültek az Alapítványnak.

A tavaly nyélbe ütött üzlet keretében a WEG Bankban 10% részesedést szerzett a Litecoin Alapítvány a TokenPay-en keresztül és tervben van a bank további 80%-ának megvásárlása.

Az Alapítvány a számok alapján mindössze 1500 dollárt költ a szoftverre és a felhőalapú szolgáltatásokra, amelyek valószínűleg csak a saját webhely és fejlesztési költségeit jelenti. A fejlesztési költségek hiánya pedig azt jelenti, hogy a Litecoinnak nincs hosszabb távú fejlesztési stratégiája, ami meg van is, feltételezhetően önkéntes alapú.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük