Ha a hegy nem megy Mohamedhez… német bankot vásárol a TokenPay

Partnerséget jelentett be tegnap a TokenPay Swiss AG a német WEG bankkal, amely keretében 9.9 százalékos részvénycsomagot is vásárolt a decentralizált önazonosító platform. A maradék 90 százalék felvásárlása a kötelező hatósági jóváhagyás után lesz lehetséges.

A TokenPay stratégiai partnerségben áll a Litecoin Alapítvánnyal, amely “vezető szerepet tölt be a modern fogyasztó-orientált kripto fintech megoldások létrehozásában és megvalósításában”. A hivatalos közleményben ez áll:

“A partnerség számos olyan kulcsfontosságú területre fog összpontosítani, amelyeket az elemzők kritikusnak ítéltek a vállalkozás sikeréhez. Ez többek között magában foglalja a TPAY kriptopénzt és annak létfontosságú blokkláncát, az eFin decentralizált váltót (DEX) és az EFIN coint, a TokenSuisse vagyonkezelő és strukturált pénzügyi termékforgalmazót, a WEG bank fintech platformot, beleértve a nagyban keresett ügyfél bankkártyákat és a TokenPay Multisignature Transaction Engine motort, amely gyors és biztonságos kriptopénz tranzakciók lebonyolítását teszi lehetővé az e-kereskedők és webáruházak számára.”

A WEG bank felvásárlása, a Litecoin stratégiai partnerség és a “hosszú távú partnerség a Verge kriptopénzzel” mind a TokenPay azon törekvéseit szolgálja, hogy a “jövőben több százezer ügyfelet legyen képes adni a betéti kártya platformjához”.

Az új partnerség kapcsán a litecoin alapítója és a Litecoin Alapítvány igazgatója, Charlie Lee megjegyezte:

“Ez a partnerség mind a Litecoin, mind a TokenPay számára hatalmas siker. Alig várom, hogy integrálja WEG Bank AG a litecoint és az általa kínált különböző szolgáltatások révén egyszerűvé tegye mindenki számára a litecoin vásárlását és használatát. Szintén örömömre szolgál, hogy a TokenPay eFin decentralizált váltója támogatni fogja a litecoint.”

Hasonlóképpen a WEG Bank AG alapítója és vezérigazgatója, Matthias von Hauff megjegyezte:

“Az olyan innovatív intézményekkel, mint a TokenPay és a Litecoin Alapítvánnyal kötött partnerség először váratlanul hathat egy olyan konzervatív intézményre, mint miénk. De alaposan megvizsgáltuk a közös jövő kilátásait, és meggyőződésünk, hogy a bankok jövője elkerülhetetlenül az ilyen modern fizetési módok elfogadásához fog vezetni. Ezért is vagyunk különösen büszkék arra, hogy a szektor legjobbjaival álltunk össze.”

A Twitteren a hír hallatára elindult az elmélkedés, miszerint előfordulhat, hogy nem a bankok fogják felvásárolni a nagyra nőtt kriptotőzsdéket, walleteket, de inkább fordítva, a kripocégek fogják bekebelezni a hagyományos pénzügyi rendszer szereplőt.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.