Ha a hegy nem megy Mohamedhez… német bankot vásárol a TokenPay

Partnerséget jelentett be tegnap a TokenPay Swiss AG a német WEG bankkal, amely keretében 9.9 százalékos részvénycsomagot is vásárolt a decentralizált önazonosító platform. A maradék 90 százalék felvásárlása a kötelező hatósági jóváhagyás után lesz lehetséges.

A TokenPay stratégiai partnerségben áll a Litecoin Alapítvánnyal, amely “vezető szerepet tölt be a modern fogyasztó-orientált kripto fintech megoldások létrehozásában és megvalósításában”. A hivatalos közleményben ez áll:

“A partnerség számos olyan kulcsfontosságú területre fog összpontosítani, amelyeket az elemzők kritikusnak ítéltek a vállalkozás sikeréhez. Ez többek között magában foglalja a TPAY kriptopénzt és annak létfontosságú blokkláncát, az eFin decentralizált váltót (DEX) és az EFIN coint, a TokenSuisse vagyonkezelő és strukturált pénzügyi termékforgalmazót, a WEG bank fintech platformot, beleértve a nagyban keresett ügyfél bankkártyákat és a TokenPay Multisignature Transaction Engine motort, amely gyors és biztonságos kriptopénz tranzakciók lebonyolítását teszi lehetővé az e-kereskedők és webáruházak számára.”

A WEG bank felvásárlása, a Litecoin stratégiai partnerség és a “hosszú távú partnerség a Verge kriptopénzzel” mind a TokenPay azon törekvéseit szolgálja, hogy a “jövőben több százezer ügyfelet legyen képes adni a betéti kártya platformjához”.

Az új partnerség kapcsán a litecoin alapítója és a Litecoin Alapítvány igazgatója, Charlie Lee megjegyezte:

“Ez a partnerség mind a Litecoin, mind a TokenPay számára hatalmas siker. Alig várom, hogy integrálja WEG Bank AG a litecoint és az általa kínált különböző szolgáltatások révén egyszerűvé tegye mindenki számára a litecoin vásárlását és használatát. Szintén örömömre szolgál, hogy a TokenPay eFin decentralizált váltója támogatni fogja a litecoint.”

Hasonlóképpen a WEG Bank AG alapítója és vezérigazgatója, Matthias von Hauff megjegyezte:

“Az olyan innovatív intézményekkel, mint a TokenPay és a Litecoin Alapítvánnyal kötött partnerség először váratlanul hathat egy olyan konzervatív intézményre, mint miénk. De alaposan megvizsgáltuk a közös jövő kilátásait, és meggyőződésünk, hogy a bankok jövője elkerülhetetlenül az ilyen modern fizetési módok elfogadásához fog vezetni. Ezért is vagyunk különösen büszkék arra, hogy a szektor legjobbjaival álltunk össze.”

A Twitteren a hír hallatára elindult az elmélkedés, miszerint előfordulhat, hogy nem a bankok fogják felvásárolni a nagyra nőtt kriptotőzsdéket, walleteket, de inkább fordítva, a kripocégek fogják bekebelezni a hagyományos pénzügyi rendszer szereplőt.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük