Állampolgárság bitcoinért Antigua és Barbudán

Nem csak bitcoinért, de altcoinokért is megvásárolható az antigua és barbudai állampolgárság.

Állampolgárság kriptopénzért Antigua és Barbudán

Állampolgárság bitcoinért Antigua és Barbudán

A nemzetközösségi szigetország két szigetén a frissen módosított ‘állampolgárság befektetési programmal’ törvény (Citizenship by Investment Programme Act) alapján már bitcoinért és más kriptovalutákért is lehet állampolgárságot vásárolni.

A hírről a helyi Antigua News Room számolt be és a törvényt július 22-én fogadta el egyhangúlag az Alsóház.

Állampolgárságot természetesen euróban és más fiat pénzben is meg lehet venni. Az ország pénzügyminisztere, Gaston Browne a következőket mondta:

Nem csak euróban lehet fizetni, de elfogadunk bitcoint és más kriptopénzeket is.

Fontos a pénzmozgás

A miniszterelnök kijelentette, a módosítás szükséges volt, mert “fontos a pénzmozgás és ha nem tudsz pénzt mozgatni, akkor nem is tudsz elfogadni.” Így folytatta:

Szóval alapvető, hogy legyen egy olyan fizetési mechanizmusunk ami megkönnyítheti a kriptopénzes fizetéseket.

Az állampolgárság vásárlás lehetővé tételét a piaci igények is befolyásolják. A miniszterelnök a parlamentben kifejtette:

Az is igaz, hogy kibővíti a piacot mivel van néhány kriptopénz befektető, akiknek nagyon is szándékukban áll az állampolgárság felvétele, de csak kriptopénzben hajlandóak fizetni.

Ha nem fogadjuk el a kriptopénzeket, akkor szó szerint kiszorulunk erről a piacról.

Ugyanakkor a miniszterelnök tisztában van vele, hogy a kriptopénzek jelen formájukban messze nem stabilak és biztosította a képviselőket, az ország óvatos lesz e téren. A volatilitás elleni küzdelem jegyében a kriptopénzt minden nap átváltják amerikai dollárra, hogy “meggyőződjünk róla, nincs kitettségünk a kriptopénz piacokon.”

Állampolgárság bitcoinért Antigua és Barbudán

Nem az első ország

A múlt évben lényegesen csökkentették az állampolgárság összegét, jelenleg mindössze 100 000 amerikai dollárba kerül, amire rájönnek az adminisztrációs, illetve ügynöki díjak (hozzávetőleg extra 30 000 dollár). Jelen bitcoin árfolyamon, extra költségek nélkül ez 12 bitcoint jelent.

Antigua és Barbuda a második szigetország, mely elfogad kriptopénz állampolgárságért cserébe. A múlt évben a csendes-óceáni Vanuatu volt az első kriptopénz elfogadó ország. Vanuatu esetében ez csak tiszteletbeli állampolgárságot jelent és az ára is sokkal borsosabb.

Vanuatu kikiáltási ára a tiszteletbeli állampolgárságért 280 000 amerikai dollár, azaz 35 bitcoin.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük