Amatőr befektetők megfigyelésével szakított nagyot egy profi kereskedő


Egy hedge fund kezelő 30%-ot keresett azon, hogy a népszerű kereskedő alkalmazáson, a Robinhood-on követette az amatőr befektetők lépéseit. 

Adam Sender, aki még 2016-ban alapította a Sender Company & Partners céget, nem tett mást, mint a daytradingelő tömeget figyelte. A befektető csak azokkal a papírokkal kereskedett, amelyeket a Robinhood applikáción a kezdő kereskedők kedveltek. Ezt a taktikát alkalmazva sikerült 30%-ot szakítania olyan részvényekkel, mint a Hertz Global Holdings, a Tesla vagy NIO.

Sender tehát kihasználta az amatőrök lelkesedését és ugrott, amikor azok rákattantak valamire. A Robinhood alkalmazása a Covid-19 világjárvány idején vált egyébként rendkívül népszerűvé a kezdő, kereskedési tapasztalattal nem rendelkező befektetők körében. Az 51 éves profi kereskedő csak azt mondta a kereskedési módszerével kapcsolatban, hogy „a daytradelő tömeg egy olyan környezetet hozott létre, mint amit a ’90-es évek végén láthattunk, én ilyen helyzetben szárnyalok igazán.” 

Sender egyébként olyan cégek papírjaira is rárepült, mint az Apple Inc., a Microsoft Corp., az Nvidia Corp., a PayPal Holdings Inc. és az Amazon.com Inc. Az elmúlt hónapokban mindegyik vállalat papírjai emelkedtek, a PayPal és az Nvidia növekedése több, mint 80%-os volt. Így nem csoda, hogy komolyan megszedte magát a már amúgyis gazdag befektető.

Sender korábban a Steve Cohen SAC Capital tanácsadójaként dolgozott, 1998-ban pedig az Exis Capital Management szekerét kezdte tolni. Az Exis vagyonát több mint 1 milliárd dollárra tornázta fel, mielőtt 2014-ben egy nehéz év után a cég bezárta volna kapuit. Sender-nek amúgy nemcsak kereskedési stratégiája egyedi. Cége 40%-os sikerdíjat számít fel, de nincs semmilyen fix kezelési költség.

Forrás: Bloomberg


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.