Robinhood, a kriptobarát kereskedési app már 8,6 milliárd dollárt ér

A Robinhood, a népszerű mobil befektetési alkalmazás, ami lehetővé teszi a felhasználók számára kriptovaluták vásárlását és eladását is, bejelentette, hogy  320 millió dollárt húzott be egy újabb befektetési körben. 

A legújabb befeketési összeg egyaránt származik az új és meglévő befektetőktől, ezzel a legnagyobb támogatóik közé emelkedett a TSG Consumer Partners és az IVP.

Már a május is nagyon sikeres volt a Robinhood számára, akkor 280 millió dollárt gyűjtöttek össze az F szériájú finanszírozási fordulóval, melyet a Sequoia Capital vezetett és olyan kockázati tőkések vettek részt benne, mint a NEA, a Ribbit Capital, a 9Yards Capital és az Unusual Ventures.

Az F befektetési széria összege ezzel már 600 millió dollárra emelkedett a további zárásoknak köszönhetően, ezáltal a Robinhood jelenlegi piaci értéke 8,6 milliárd dollár.

A Robinhood iránti érdeklődés tovább fokozódott a COVID-19 okozta globális gazdasági válság során. Ez annak köszönhető, hogy az alkalmazás megkönnyíti a tapasztalatlan befektetők számára a profilok, számlák létrehozását és a kereskedés megkezdését. A társaság májusi adatközlése szerint 2020-ban már több mint 3 millió számlát nyitottak a felhasználóik náluk.

Tragédiához vezetett az applikáció leállása

A Robinhood-nak ugyanakkor kijutott a kritikából is. Az alkalmazás többször hosszabb ideig is leállt a tavaszi csúcsidőszakban, különösen a jelentős tőzsdei ingadozások során.

Az apphoz tragédia is kapcsolódik sajnos. A 20 éves Alexander Kearns, a Robinhood felhasználója júniusban öngyilkosságot követett el. Számláján 730 ezer dolláros negatív egyenleget látott opciók kereskedése közben, ezért vetett véget életének. Ezt a családjának hagyott levélben írta le.

A Robinhood társalapítói és társ-CEO-i, Vlad Tenev és Baiju Bhatt egy blogbejegyzést írt, miután részvétüket fejezték ki a Kearns által is tapasztalt „zavar” miatt. Jobb felhasználói felületet és a kereskedéshez szükségesek engedélyek további szigorításait ígérték meg. A társaság 250 ezer dollárt adományozott az American Foundation for Suicide Prevention-nek (Amerikai Alapítvány az Öngyilkosság Megelőzéséért) szolidaritásból.

 

Vlad Tenev és Baiju Bhatt

 

“Nagyon örülünk neki, hogy cégünk és szolgáltatásunk az amerikai lakossági befektetés szinonimájává vált, és ez ahhoz vezetett, hogy új befektetők milliói intézték első befektetésüket a Robinhoodon keresztül” – írta Tenev és Bhatt. „Elismerjük ezt a mély felelősséget, és nem vesszük könnyedén a feladatot. Arra törekszünk, hogy újítsunk, vezessünk és meghaladjuk a status quot. ”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük