Az Amazon már túlélt egy eszközbuborékot, a bitcoin is túl fog

Lou Kernernek, a CryptoOracle alapítójának a türelem szó a mantrája mikor bitcoin befektetésre kerül sor.

A CNBC csatornának Kerner arról beszélt, a befektetők szeme előtt a techóriás Amazon példája kellene lebegjen, mely a dotcom buborék kipukkanásakor szintén nagy zuhanást könyvelhetett el, de mára a világ legnagyobb piaci tőkéjű online kiskereskedelmi platformjává vált.

“Ha visszatekintünk az internet buborékra, amelyre sokan a kriptogazdaságban iránytűként néznek, az Amazon, kétségbevonhatatlanul az emberiség történelmének legnagyobb vállalata, két év alatt 95 százalékot vesztett értékéből.”

Kerner szerint aki kriptókba fektet, tudnia kell hogyan kezelje a volatilitást. A jelenlegi piacnak nincs fundamentális értéke a meggyőződést leszámítva. Azonban Kerner meglátása, a medve piac egy napon véget ér, mivel a bitcoin hitelessége, mint értékőrző megalapozott:

“Szerintem értékőrző. Szerintem a legnagyobb értékőrző, ami valaha létrehoztak. Előbb-utóbb az aranynál is nagyobb lesz. De nem fog egy éjszaka lezajlani.”

A bitcoin piaci kapitalizációja 80 milliárd dollár alatt van, ami azt jelenti, legalább százszorosára kell drágulnia, hogy arannyal egyenlő piaci értéket képviseljen.

Kerner szerint a bitcoin értéke és elfogadottsága Roy Amara Stanford egyetemi professzor elméletével van összhangban, azaz, rövid távon a forradalmi technológiák hatása túl van becsülve mialatt a hosszú távú hatása pedig alul.

Kernel nincs egyedül hosszú távú bikás előrejelzésével. Tom Lee Fundstrat alapító például továbbra is kitart az év végi 15 000-res bitcoin árfolyam mellett. Szerinte a jelenlegi helyzet ugyan “kényelmetlen helyzet”, de bízik benne, hogy az intézményi befektetők még nagyobb számba lépnek be a szektorba miután a szabályozás körüli porfelhő leülepedett.

Egy másik rövid távú bitcoin-hívő, a Blockstream társalapító Adam Back, aki szerint a bitcoin a következő években 250 000 és 500 000 dollár között kereskedhet.

“$250k-$500k/BTC elérhető a következő években a digitális aranytól, ami cenzúra ellenálló versenytársa a fizikai aranynak és az internet natív digitális pénze.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük