Amerika második legrégebbi bankja kriptokereskedést tesz lehetővé

Az Egyesült Államok második legrégebbi bankja, a State Street bejelentette, hogy kriptovaluta kereskedést indít a platformján.

Az amerikai pénzügyi szolgáltató és bank, a State Street Corporation is a kriptoökoszisztémába lépett azzal, hogy lehetővé teszi a kriptovaluta kereskedést a felületén. A bank mai közleménye szerint megállapodást kötött a londoni székhelyű Pure Markets Ltd-vel, mely együttműködés révén a brit cég a bankóriás Currenex platformját kriptopénzek kereskedésére használhatja.

A Pure Markets, kereskedési nevén Pure Digital egy teljes mértékben automatizált, nagy áteresztőképességű OTC piac lesz a digitális eszközök és kriptovaluták számára banki letétkezeléssel. Az intézményi résztvevők a platformon kereskedhetnek, kétoldalú hitelt használva, amely lehetővé teszi a tőke hatékony felhasználását és ellenőrzését a kereskedés összes résztvevője számára. A kereskedés várhatóan 2021 közepén indul.

David Newns, a State Street végrehajtási szolgáltatásainak globális vezetője úgy kommentálta az együttműködést:

“A Currenex-et örömmel tölti el az, hogy a deviza- és digitális eszköz kereskedési piacán szerzett tapasztalatát és szaktudását megoszthatja, és a Pure Digital számára robusztus technológiát és infrastruktúrát biztosíthat ehhez az izgalmas digitális valuta-kereskedési kezdeményezéshez.”

A Pure Digital alapítója, Campbell Adams azt mondta: “A Pure Digital örömmel fedezi fel a kriptoteret a State Street-tel, mivel a digitális pénzpiac jövőjével kapcsolatban ugyanazt a jövőképet osztjuk.”

Az State Street bejelentése egy újabb bizonyíték arra, hogy a pénzintézetek körében igencsak nő a kriptopénzek népszerűsége. Nemrég az Egyesült Államok legrégebbi bankja, a BNY Mellon nyilatkozta azt, hogy megkezdi a digitális eszközök letétkezelését. A hír hallattán lépéskényszerbe került a Morgan Stanley és a Goldman Sachs is. Március végén a Goldman Sachs adta be az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC) a bitcoin tőzsdei értékpapír (ETF) listázási kérelmét. A Morgan Stanley befektetési bank pedig nagyjából egy hete jelentette be, hogy több befektetési alapjában választható befektetési opció lesz a bitcoin.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük