Az amerikai PNC bank elsőként élesíti a RippleNetet

A Fintech Futures jelentése szerint az amerikai PNC Financial Services lesz az első, ami az Egyesült Államokban a Ripple cég blokkláncához, a RippleNethez csatlakozik. A RippleNet a San Francisco-i startup nemzetközi utalásokra fejlesztett blokklánc klienshálózata.

A PNC még 2018. szeptemberben csatlakozott a RippleNet (összes cikkünk a témában) konzorciumhoz, de eddig tesztjelleggel és pilot projekteken keresztül volt aktív. A globális hálózat élesítésével azonban mostantól a pénzügyi intézet azonnal tudja feldolgozni az ügyfelek tranzakcióit a lehető legalacsonyabb költségekkel.

A több mint 2400 fiókkal és 9000 bankautomatával rendelkező PNC lesz az első az amerikai bankok között, ami valós időben teszi lehetővé a kereskedelmi ügyfelei számára, hogy azonnal utalásokat fogadjanak a külföldi beszállítóiktól.

A PNC Financial Services 19 államban rendelkezik működési engedéllyel és a 9. legnagyobb mérlegfő-összegű bank az Egyesült Államokban.

A RippleNet globális utalási hálózathoz eddig közel 50 komoly pénzügyi szolgáltató és intézet csatlakozott, köztük a Standard Chartered, MoneyGram és a Santander bank.

(Forrás: Fintech Futures)

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.