Omán vezető bankja is csatlakozott a RippleNethez

Omán második legnagyobb bankja, a BankDhofar szintén a RippleNet technológiája mellett tette le a voksát, hogy így bonyolítson le nemzetközi utalásokat Indiába.

A RippleNet egy globális blokklánc alapú fizetési hálózat a pénzügyi intézményeknek amit a Ripple cég fejlesztett ki. A RippleNet január közepére már 200-as intézményi ügyfél-klientúrával rendelkezett köztük olyanokkal mint az JNFX, SendFriend, Transpaygo, FTCS és Euro Exim Bank.

A friss bejelentés értelmében a BankDhofar vált az első bankká az országban mely adoptálta a RippleNetet. A technológia segítségével a bank nemzetközi utalásokat tud végrehajtani egy mobilbank applikáció segítségével és mindezt kevesebb mint 2 perc alatt. Ezzel az országban dolgozó indiaiak tudnak gyorsan pénzt hazautalni.

A BankDhofar bank 1990-ben indult és az elmúlt időszakban vált az ország legnagyobb bankjává. 2017-ben a BankDhofar banki szolgáltatásokból származó eredménye elérte a 2.4 millió dollárt mialatt a teljes bevétele 28.2 millió USD-t tett ki.

Ugyanebben a hónapban az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett Finablr nemzetközi fizetési platform és valutaváltó csatlakozott a RippleNet hálózatához, hogy így tudjon valós idejű utalásokat biztosítani thaiföldi ügyfeleinek. Az első partnere a Siam Commercial Bank volt, mely révén az UAE Exchange és az Unimoni ügyfelek bárhonnan képesek utalni Thaiföldre.

Múlt év decemberben a National Bank of Kuwait (NBK) indított határokon átnyúló utalási terméket a RippleNet blokklánc hálózatát használva. Az NBK ezzel Kuvaitban vált az első bankká a nemzetközi utalási szolgáltatás bevezetésével amit “NBK Direct Remit” névre kereszteltek és szintén a RippleNet hálózaton keresztül képes utalásokat lebonyolítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük