A többség Peter Schiff helyett inkább a bitcoinista fiára hallgatna

Az antibitcoinista Peter Schiff-nek sikerült csúnyán leégetnie magát, amikor egy általa kiírt Twitter-szavazás eredményei azt mutatták, hogy a voksolók elsöprő többsége a Bitcoin-támogató, első éves egyetemista fia befektetési tanácsait fogadná meg az idősebb Schiff útmutatásaival szemben.

A tanácsom ellenére a fiam, Spencer Schiff még több Bitcoint vásárolt. Ti kire hallgatnátok? Egy 57 éves, tapasztalt befektető/cégtulajdonosra, aki több mint 30 éve van a pályán, vagy egy 18 éves elsőéves egyetemistára, akinek még sosem volt munkája.” – kérdezte Peter Schiffer szeptember 7-i felmérésében a Twitteren.

Az eredmények valószínűleg azonban őt is meglepték: a több mint 82.000 válaszadó 81%-a ugyanis előbb fogadná meg a Bitcoin-párti “gyerek” tanácsait a 30 éve pályán lévő Peter Schiff-ével szemben.

A kriptotwitter lelkesen támogatta a kisebbik Schiff-et

A kriptotwitter nem csak a szavazatokban, de a kommentekben is kiállt az egyetemista Schiff mellett. “A fiad legalább multimilliomos lesz 57 éves korára, ha folytatja a Bitcoin vásárlást” – írta Usman Majeed, a Quantum Labs vezérigazgatója.

Néhányan azonban gyanakvóbbak, és úgy gondolják, hogy az apa és fia által előnyben részesített különböző eszközök egy befektetési stratégia részei.

Nagyszerű ötlet a fiadat felhasználni az aranybefektetésed fedezésére. Ha az arany ára megy fel, te nyersz vele, ha a Bitcoin-é, a fiad.” – írta Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital társalapítója a Twitteren.

Ezt persze az idősebbik Schiff gyorsan cáfolta, mondván a fia “nem tud túl sokat költeni Bitcoinra, ami valójában nagyon jó dolog“.

A közvélemény-kutatás mindössze két héttel azután történt, hogy az idősebbik Schiff Bitcoin adományokat kért a Twittertől fia 18. születésnapjára. Bár a Spencer Schiff-hez kapcsolt tárcában jelenleg nincs Bitcoin, augusztus 27. óta 0,11 BTC értékű tranzakciót látott.

Ez is érdekelhet:

(A cikk forrása: Cointelegraph)
(A borítóképen Gage Skidmore fotója látható Peter Schiff-ről).

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük