Amikor jobb NEM hallgatni a párodra: egy Bitcoin-sztori a múltból

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egy újabb Reddit-sztorit bányásztunk elő számotokra, amihez bizony néhány bölcsesség is társul. A következő bejegyzés még 2014-ből ered a /relationships szubból, ahol egy feleség arról panaszkodott, hogy a férje az összes pénzét bitcoinba fekteti.

A feleség sajnos meglehetően negatívan ír a “kultszerű” Bitcoinba vetett hitről, ami a férjét szállta meg miután csatlakozott a mára egymillió+ követőjű /bitcoin szubreddithez, többször kijelentvén, hogy minden egyes cent, amit férje bitcoinba fektetett kidobott pénz, miközben hite és tisztelete férje iránt semmibe veszett.

Itt van néhány bekezdés, hogy miként is vélekedett 2014-ben Átlag Joe barátunk felesége a Bitcoinról:

“A férjemmel (az anonimitás kedvéért Johnnak fogom hívni) valamivel több, mint 5 éve vagyunk házasok és körülbelül egy évvel ezelőttig minden rendben ment. Gyerekvállalást terveztünk. De most úgy érzem, hogy az életem a feje tetejére állt.”

“Mindketten lelkes redditorok vagyunk, így amikor találunk egy új, imádott szubbredditet, akkor a linkeket megosszuk egymással, hátha felkeltjük a másik érdeklődését. Rátalált a bitcoinról szólóra és folyamatosan küldi nekem róla a linkeket. (r/bitcoin) “Figyeld csak ezt a menő technológiát” kezdetettől az abszolút kultszerű viselkedésig fejlődött nagyon rövid idő leforgása alatt. Azt mondanám, hogy 0-tól 100-ig ment kevesebb mint 2 hónap alatt. Majd elkezdte minden egyes fillérünket a lehető leggyorsabban bitcoinba fektetni. Még egy olyan funkciót is felállított, amivel HETENTE még többet tud vásárolni a fizetésünk megérkezése után. És ami a legrosszabb, hogy NEM IS KÖZÖLTE VELEM. Azt az arrogáns választ adta, hogy a gyermekünk és a közös jövőnk érdekében teszi.”

“Összességében nem túlzok, ha azt mondom, hogy több mint 22 000 dollárt vesztettünk. Folyamatosan mondom neki, hogy adja el, mivel megy fel az ára, és közben 2014-re óriási évet ígért. Majd az ár elkezdett zuhanni, DE Ő MÉG TÖBBET VÁSÁROL. Több pénzt keres mint én, de közös jövőt építünk, így közös bankszámlánk van. Folyton azt mondogatja, hogy ez a gyereknek a taníttatására, házvásárlásra stb. lesz. A pénz… Azon túlteszem magam, ha az ember hülye baromságokra költi a pénzét, mint például hajóra, amit soha nem fognak használni, de ez még csak a kezdet és még több totál őrültséget fogok látni tőle az elkövetkező években.”

A kétségbeesett feleség arról se rest panaszkodni, hogy a férje folyamatosan a bitcoinról beszél a közös találkozóikon, hogy az adózás intézményesített lopás, hogy a dollár össze fog roppanni és hogy a bankok irányítják a világot. Egy külső szemlélőnek valóban tűnhet úgy, hogy a férj egy anarchista kultcsoport tagja, de egy a témában jártas racionális személy számára, aki mondjuk 2014 óta követi a kriptovaluta szektor fejlődését, az átlátja, hogy minden egyes állításnak alapos oka van.

Ezt követően a feleség azzal vádolja a férjét, hogy egy őrült emberek által követett szektába került, nem törődik vele, illetve nem érti miért jó az, ha esik az árfolyam és a férje még több bitcoint tud vásárolni. A hölgynél akkor robbant a bomba, mikor a vakációra félretett pénzükből is bitcoint vásárolt, fogta magát és pár hétre egy hotelbe költözött.

A /relationships szubredditen a döntő többség azt javasolta, hogy váljon el tőle. Egy személy mert szembemenni az általános véleménnyel, [–] YRuafraid -66 downvote-ot kapott kommentjére:

“Ember, olyan boldog vagyok, hogy még nem vagyok házas. Kelleni fog majd a férjed, mikor azok a bitcoinok milliókat érnek…. remélhetőleg addigra elválik tőled, mert egy petákot se érdemelsz belőle.

A férjednek üzenem… gyűjtögesd azokat az érméket testvérem.”

Az eredeti reddit bejegyzést itt olvashatjátok. Mindenki vonja le a következtetést és igen, történhetett volna fordított szerepállásban is.

Szóval, ha a párod is rendelkezik egy kis beütéssel; légy türelmes. Vagy elhagyja egy nap magától, vagy te is részesülsz a szenvedélyének gyümölcséből.

“Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! (…) Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.” – Steve Jobs

Kapcsolódó:

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.