A legszebb Bálint napi ajándék kedvesednek

Ha netán az utolsó pillanatban pánikolsz azon, hogy mivel is lepd meg kedvesed Bálint-napján, akkor itt egy szimpla, de kifizetődő ötlet: fektess Bitcoinba. Nem csak hosszú távon számíthat szeretted kiemelkedő megtérülésre, de az elmúlt évek statisztikái azt mutatják, hogy a Bitcoin árfolyam Bálint-napján is emelkedni szokott.

Alig ocsúdtunk fel a mámorból miután csütörtökön a BTC árfolyama átlépte a 48,000 dollárt, és itt van máris a hétvége, az árfolyam pedig enyhén 49,000 dollár fölött. Úgy tűnik a héten bejelentett hírek hatása még mindig érezteti hatását: amíg a Mastercard és Twitter fontolgatja a Bitcoin befektetést, addig a Tesla 1.5 milliárd dollárért már be is vásárolt.

Grátiszként pedig leírható, Valentin-napján – 2015-ig visszamenőleg (2019-et leszámítva) – minden egyes alkalommal emelkedett a BTC árfolyama, de nem csak azé, az ether (ETH) és az XRP árfolyam is pluszra számíthat nap végéig.

A legmagasabb napi plusznak 2018-ban lehettünk tanúi, akkor a BTC 24 óra alatt 8%-ot hozott a konyhára, mialatt az átlagos február 14-i napi teljesítménye +4.73%-ot tett ki az évek alatt.

Hasonlóképp az ambivalens hírű XRP token tulajdonosai se panaszkodhatnak, akik átlagosan +3.28% napi profitot zsákolhattak az elmúlt öt év Bálint-napjain, itt is a 2018 volt a legbőségesebb +10.15%-kal.

A világszámítógép motorjáról, az etherről se feledkezzünk el, ami a 2017-es Bálint-napon hozta a legtöbbet a konyhára, 24 óra alatt +14.5%-ot. Az ETH esetében kevésbé következetes a teljesítmény, mert kétszer is negatívban zárta a napot (2016-ban és 2019-ben) de az átlag szerelmesnapi teljesítménye így is +3.92% 2016 óta.

Tehát kedves Bálint napi turbékolók, láthatjátok Ti is, hogy a bitcoin, ether és XRP átlagban 3%-ot hozott a konyhára 24 óra leforgása alatt e napon, és ha csak ezeken a napokon vásároltatok volna 2015-ig visszamenőleg, akkor bitcoin esetében kumulált 24%, ethernél 20% míg XRP esetében 16% ütötte volna a markotokat, ha egy nap múltán el is adjátok.

Kapcsolódó:

***A cikk szerzője a saját egyéni véleményét publikálja és nem minősül befektetési tanácsadásnak. Pénzügyi döntés meghozatala előtt alaposan kutakodj és kérd ki szakértők véleményét.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.