Angliában már vizsgálatlanul is megkapják a negatív COVID-tesztet, de hogyan?

Több ezer vizsgálatlan koronavírus tesztet dobott ki a kukába, majd állított elő hamis, utazásra alkalmas igazolványokat egy vezető Covid-tesztelő cég.

A brit RT Diagnostics vállalat naponta akár tízezer koronavírus tesztet is „feldolgoz”, mivel külföldre utazás esetén elengedhetetlen a negatív teszt felmutatása. A The Sun vizsgálatából kiderült, hogy számos teszt egyszerűen csak feldolgozatlanul hever a kukában, az ügyfelek mégis megkapták negatív teszteredményeiket – most akkor, hogy is van ez?!

A személyzet nem teszteli az összes mintát, de az embereknek azt mondják, hogy az eredményeik negatív. Ez egy nagyon komoly helyzet. Ügyfeleik teljesen tudatlanul terjeszthetik a vírust”nyilatkozta a cég egyik dolgozója.

Jeremy Hunt egykori brit egészségügyi miniszter sürgős vizsgálatot rendelt el, mivel mindez „sokkoló és rendkívül veszélyes a COVID elleni csata közepette.”

Az alábbi videófelvételen látszik, hogy valóban több ezer feldolgozatlan teszt halmozódott fel, melyeket egyszerűen „fekete műanyag zacskóba teszik és az irodák hátuljába dobják”.

Az ügyfelek egyébként korántsem elégedettek, elmondásuk szerint ugyanis a tesztek eredményeit gyanúsan hamar, konkrétan néhány óra múlva megkapják. Sőt, akadt olyan eset is, ahol egy család még a tesztelésük előtt megkapta a negatív eredményét, a COVID-igazolványok pedig még csak a tesztmintákra sem hivatkoznak, és mindegyiknek ugyanaz a dokumentumazonosítója.

A vállalat tagadja a vádakat mondván, hogy a rágalmazás valótlan, és már megvizsgálták a helyszínt:

Maximálisan cáfoljuk a volt alkalmazottjaink hamis videójában felhozott nevetséges vádakat. Bárki, aki megnézi a felvételt rájön, hogy mindez egy csomó hülye fiatal srác műve. Le vagyunk döbbenve, hogy egy napilap anélkül, hogy bármiféle mélyebb vizsgálatot végzett volna, vagy akár megmutatta volna nekünk a videót, ilyen történettel állt elő. – állítja a cég szóvivője – Már kapcsolatban állunk ügyvédjeinkkel a további tennivalókkal kapcsolatban, elmondásaik szerint viszont az újsággal szembeni bármilyen jogi eljárás több mint 2 millió fontunkba kerülhet.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük