Angol kisváros a Tesla babérjaira tör?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tavaly egy különös cég egy érdekes helyről jelentkezett be egy izgalmas hírrel. A brit Swindon városában található Swindon Powertrain nevű cég jelentette be, hogy egy minden egyben elektromos motort és sebességváltót dobnak piacra. Alapvetően ez olyan motorblokk, ami az elektromos járművé alakításhoz szükséges, de mivel elég kicsi, szinte bármilyen autóba be lehet építeni.

Gyakran az ilyen jellegű bejelentések később füstbe szállnak, és nem lesz belőle semmi kézzelfogható, de ebben az esetben nem így történt. A Swindon Powertrain azt is bejelentette, hogy a HPD-nek elnevezett terméket augusztusi szállítással meg is lehet már rendelni. Nem olcsó, 6.400 fontba (7.846 dollár) kerül áfa nélkül. De ha figyelembe vesszük az integrált sebességváltót és a differenciálművet, akkor egyre vonzóbbnak tűnik, főleg amikor összehasonlítjuk egy általános motor beépítésével egy belső égésű motorba, amibe még sebességváltót is kell tenni.

swindon powertrain

Swindon Powertrain motorja már előrendelhető

A Swindon Powertrain weboldalán rengeteg adatot tartalmazó linkek, telepítési útmutató és még egy CAD modell is megtalálható a termékről. Valamint a webáruház megrendelő oldala is aktív, ahol akár már az előleget is befizethetjük. A fennmaradó összeget augusztusban, a kiszállítás előtt kell kifizetni. Számos extrát is lehet választani a motorhoz, mint a hozzá passzoló inverterek, féltengelyek, részlegesen önzáró differenciál, és hűtőfolyadék szivattyú, ami az egész csomagot még vonzóbbá teszi. A 80 kW-os teljesítmény elegendőnek kell lennie, hogy az általános méretű személyautók számára kiváló teljesítményt nyújtson. Ezért számíthatunk arra, hogy ezt a motort az elkövetkező években egyre gyakrabban szerelik majd be sok autótípusba.

Már létezik egy virágzó home-made elektromos autó ökoszisztéma, ezért nem számítunk arra, hogy a HPD kiszorít minden más alternatívát. Ehelyett a profi és a fél-profi autó átalakítás-átépítés területén találhat majd egy piaci rést. És nem lepődnénk meg azon sem, ha a piacon felbukkannának a népszerű autókhoz egyszerűen beilleszthető más kész egységek is. Ha ezek sikeresek lesznek, akkor elkerülhetetlenné válik a különféle másolatok megjelenése. Valószínűleg ezeknek alacsonyabb ára lesz majd, ami a kezdetét jelentheti egy nagyon érdekes autó átépítési lehetőség megjelenésének. Reméljük, hogy a Swindon Powertrain sikeres lesz, és egy lépéssel mindig előrébb jár majd a versenytársaknál.

Elon Musk is hasonlóképp kezdhette volna a Teslával.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.