Anthony Hopkins NFT kollekciója rekordot döntött

Anthony Hopkins is csatlakozott azon hírességek táborához, akik szívesen belekóstolnak a kriptovilág nyújtotta lehetőségekbe. A legendás színész saját NFT kollekciója hihetetlen sikert aratott, ugyanis percek alatt elkapkodták azt. 

Az Anthony Hopkins: The Eternal Collection fantázianévre keresztelt gyűjtemény darabjai mindössze 7 perc alatt keltek el. Ezzel az alkotásokat értékesítő OpenSea NFT piactér leggyorsabb felvásárlását eredményezte.

Sir Philip Anthony Hopkins első NFT kollekcióját az Orange Comet, NFT-k létrehozására és értékesítésére specializálódott vállalat, valósította meg. Az alkotók Twitter csatornájukon keresztül osztották meg az örömhírt követőikkel, miszerint közös munkájuk gyümölcse az OpenSea legfelkapottabb produktuma lett.

„Ez az együttműködés egy kivételes kezdeményezés Sir Anthony Hopkins részéről arra, hogy kreatív önkifejezését a metaverzumra vonatkozóan is kiterjessze”, olvasható a hivatalos weboldalon.

A több mint 1 000 alkotásból álló NFT sorozat célja, hogy a gondolatébresztő portrékon és animációkon keresztül halhatatlanná tegye Anthony Hopkins sokoldalúságát.

Az NFT-k megjelenése elképesztő módon minden medvepiaci körülményt áthidalt. Jelen pillanatban rendkívül alacsony az érdeklődés a kriptobefektetések és a nem-helyettesíthető tokenek iránt. Ennek ellenére a színész rajongói nem voltak restek kimutatni támogatásukat kedvencük irányába.

Anthony Hopkins NFT

A kriptotér szereplői izgatottan csaptak le az elgondolkoztató kreációkra, történelmet írva ezzel az OpenSea számára. Az NFT-k tulajdonosai a szóban forgó darabokat levették az eladási listáról és nem is terveznek tőlük megválni a közeljövőben. Az egész kollekció csupán 13%-a vásárolható meg másodkézből a platformon.

A megjelenéskor egyébként technikai problémák léptek fel a nagymértékű érdeklődés miatt, így kivitelezhetetlen volt az NFT-k mintelése. Az OpenSea körülbelül 50 perc alatt orvosolta a gikszert. Azok a rajongók, akik ennek következtében nem tudták megvásárolni az általuk kívánt NFT-t, később drágábban jutottak hozzájuk. Véleményük szerint azonban az extra költségek mellett is teljesen megérte egy-egy darab, hiszen eszmei értékük még így is jóval meghaladja a piaci árat.

Anthony Hopkins NFT kollekciója azonban nem a legelső indítvány egy színész részéről annak érdekében, hogy megörökítse munkásságát és művészi ambícióit.