“Apa, ezt érted teszem” – elkeseredett Redditor mellett már Justin Sun is felkarolta a GME-t

Szívszorító történet osztott meg egy Redditor, miért szállt be a GME shortolás Dávid és Góliát harcába. Milliók mellett már Justin Sun is beszállt a r/wallstreetbets csoportjába.

Egy új aktivista csoport van születőben a Reddit r/wallstreetbets fórumán, ahol több millióan gyűltek össze, hogy ellentámadást indítsanak a nagy befektetési alapok által indított GME shortolás ellen. Bár a szándék egyértelmű: a részvényesésre játszó befektetési alapok kivéreztetése azzal, hogy felvásárolják az összes elérhető részvényt a kisbefektetők, a mögöttes indokok felhasználóként eltérőek. Van aki csak gyorsan szeretne meggazdagodni, más jó bulinak tartja egy ilyen közösséghez való csatlakozást, valaki pedig így szeretne bosszút állni a Wall Streeten. Egyre több fórumozó oszt meg egészen személyes történeteket arról, hogy mi is motiválja őket. Az egyik Redditor, Space-Peanut az alábbiakat osztotta meg:

Ezt érted teszem, Apa.

Emlékszem rá, amikor az ingatlanpiac összeomlása torpedóként zúzta szét a családunkat. Az Apám betonos cége szinte egy éjszaka alatt ment tönkre. Elvesztette a házát is. A nagybátyám szintén elvesztette a házát, amiben lakott. Emlékszem rá a bátyám segített Apámnak a konyhaasztalnál összeszámolni az aprót, ami a zsebünkben maradt. Az volt minden pénzünk, ami maradt. És miközben ez történt velünk, láttam, ahogy a befektetési alapok vezetői pezsgőznek miközben a zsúfolt Wall Streeten összegyűlt tűntetőket nézik. Ezt nem fogom elfelejteni soha. 

Apám sosem tudta visszaszerezni azt, amit ott elveszített. Egyre mélyebbre süllyedt az alkoholizmusban és most már csak árnyéka önmagának, a halált várja.

Ez minden pénzem amim van, amit GME-be fektettem és inkább elveszítem mindet, minthogy odaadjam nekik azt amit akarnak. 

A Dávid vs. Góliát harcába már nem csak kisbefektetők, hanem például Justin Sun, a TRON alapítója is beszállt. Már tíz millió dollárt fektetett a GME részvénybe és támogatását fejezte ki a r/wallstreetbets csapata iránt.

Justin Sun GME

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.