Az aranyarány újra megjövendölheti a bitcoin árfolyamának alakulását

A kriptovaluták koronázatlan királya, a bitcoin már több, mint egy hónapja egy a korábbi hónapokhoz képest szűk tartományban oldalazik, s a negyvenezres határ csupán vágyálom jelenleg. Előreláthatólag az elkövetkezendő pár hétben nem is számíthatunk nagyobb változásra. Azonban ami késik, nem múlik.

Meglehetősen rég volt alkalma a befektetőknek fellendülést érzékelniük a bitcoin árfolyamában, sőt a hírhedt halálkereszt is a chartokon dereng, de már látni a fényt az alagút végén.

Egy álnév alatt publikáló elemző nemrégiben rávilágított a tényre, hogy minden árfolyambeli hanyatlást követően, amikor a bitcoin végre pozitív ármozgást kezdett mutatni, az összes esetben túllépte az 1.0-ás Fibonacci szintet. Árfolyama pedig így meghaladta az 1.618-as szintet, amely az aranymetszés jól ismert arányszáma.

Kapcsolódó: Mi a közös az árműveletekben és a gízai nagy piramisban?

Hálás köszönet, Fibonacci

A Fibonacci-számok (amelyeket valójában nem Leonardo Fibonacci fedezett fel, de ő volt az, aki végül hasznosította azokat) az élet szinte összes területén megfigyelhetőek, s ez a pénzpiacon sincs másként. Ezen számok a tőzsdei elemzők segítségére vannak, akik korábban felfedezték, hogy milyen fontos szerepet is töltenek be az aktuális piaci trendek meghatározásában.

Visszatérve a BTC árfolyam-ingadozásához, a kilétét elhallgató analitikus szerint a visszaesést követő erősödés során a kriptovaluta minden esetben képes volt újra elérni az azt megelőző legmagasabb vételárát.

“Minden ciklus alkalmával a Bitcoin képes új erőre kapni és kilábalni a medvepiac okozta viszontagságokból. Egyúttal pedig 61,8%-kal túl is lépi azt”, írta nyilatkozatában.

Az aranyarány “mágiája”: pí. Minden #Bitcoin ciklus feltápászkodik a korábbi medvepiacából (0 és 1.0 között jelölve), majd túlmegy a fellendülés alján 61.8%-kal (1.618-cal jelölve). MINDEN CIKLUSBAN miután 1.618 fölé megy a #BTC tesztelte ezt a támasz szintet mielőtt 🚀 – 𓃓 YearoftheBULL 𓄀 #Bitcoin #Litecoin #infiniteQE

Mire lehet számítani a közeljövőben?

A BTC árfolyama várhatóan rövid időn belül ténylegesen túlszárnyalja majd a negyvenezer dollárt. Ennek ellenére az elmúlt 24 órában az árfolyam több, mint 5%-kal csökkent, értéke pedig jelenleg 33 635$.

A korábbi mintákat vizsgálva rendkívül nagy az esély egy újabb vételár-emelkedésnek, hiszen minden feltétel rendelkezésre áll hozzá. A Bitcoin pillanatnyi állapotában már át is lépte a 1.618-as bűvös szintet, ami csak jót jelenthet.

Mindenesetre ez nem vehető készpénznek és semmilyen biztosíték nincs a bekövetkezésére. Az elemző ugyanakkor optimistán áll a helyzethez, “a Bitcoin bikapiacának még koránt sincs vége és az árfolyam az egekbe fog törni.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.