Aranyfedezetű kriptopénz bevezetést fontolgatja Putyin jegybankelnöke

  • 40
  •  
  •  
  •  

Az orosz központi bank a nemzetközi utalások terén akár egy aranyfedezetű digitális fizetőeszközt is használhat a jövőben, jelentette a Tass hírügynökség.

Elvira Nabiullina, az orosz központi bank elnöke kedden azt nyilatkozta, hogy az intézet komolyan átgondolja, hogy egy saját aranyfedezetű kriptovalutát fejlesszen ki.

Nabiullina a Duma alsóházában így nyilatkozott:

Ami a kölcsönös elszámolásokat illeti, természetesen figyelembe vesszük egy aranyalapú kriptovaluta javaslatát…. De véleményem szerint fontosabb a nemzeti valutákban történő elszámolások fejlesztése.

Hozzátette, az Eurázsiai Gazdasági Unióban a fiatpénz elszámolású rendszerek fejlődnek és “jó a dinamikájuk”.

A hír elsőre hathat meglepetésként az ügyben jártasak számára, mivel az orosz kormány az elmúlt években hírhedten kriptovaluta-ellenes politikát folytatott. Volt időszak 2017-ben, mikor letiltották a külföldi kriptotőzsdék elérhetőségét az országban, de már azok a médiaportálok is megjárták egyszer (2015-ben), amik egyáltalán írni mertek a témában. 2017-ben az egyik miniszter azt nyilatkozta, soha nem fogják legalizálni Oroszországban a kriptókat.

Azóta viszont fokozatosan javul a szituáció. Putyin például az év elején kiadta az ukázt, még a nyár elejéig tető alá kell hozni egy kriptovaluta szabályozást. Hogy pontosan hol tart a szabályozási keret kialakítása, arról nincs információ.

Mialatt Nabiullina egy aranyfedezetű nemzeti kriptopénz bevezetését fontolgatja, addig volt ideje odaszólni a hagyományos kriptopénzekben érdekelteknek is. Szerinte az orosz pénzügyi rendszerben otthon a központi bank soha nem fogja megengedni hogy egy kriptopénz váljon a fizetőeszközzé.

“Nem látjuk lehetőségét, hogy a kriptopénzek pénzügyi helyettesítőként funkcionálhatnának. Legalábbis nem e részén,” konfirmálta a jegybankelnök.

2016 óta szolgáljuk a magyar kriptoközösséget. 365 napból 365-ötöt dolgozunk. Védünk az átverésektől, tanácsokkal látunk el, válaszolunk a leveleidre és igyekszünk igényes, hasznos tartalmakkal szolgálni minden egyes nap. Szerinted fair dolog, ha nem támogatod a munkánk?


>>>Biztonságos böngészés sütik és reklámok nélkül? Próbáld ki a Brave-t!

Bitcoin
1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC

Ether és ERC20 tokenek
0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc


  • 40
  •  
  •  
  •  
Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.