Arbitrázs-banzáj a Bitfinexen: 300 dolláros prémiummal lehet Bitcoint eladni

Veszel egy bitcoint például a Krakenen, eladod a Bitfinexen. Felár: ~300 dollár.

A Bitfinexen rég nem látott prémiumon kereskedik a Bitcoin és pixelidő idején is enyhén 6000 dollár fölött mozgott a vezető digitális fizetőeszköz.

A Bitfinex tőzsdén 6000 dollár fölött a Bitcoin | Forrás: TradingView

Nem csak a BTC-nél tapasztalunk prémium árfolyamokat, például az ETH-ért is +5% felárat kérnek. Ha a teljes képre vagytok kíváncsiak, akkor használjátok az arbitrázs figyelőnket.

Jobb oldalt találjátok a Bitfinex árfolyamait a top digitális eszközökre, bal oldalon pedig a Krakenét. Arbitrázs-banzáj működés közben. | Forrás: CoinMarketCap

Nem kell messzire mennünk, hogy ráleljünk a Bitfinex prémium okára se: a kereskedők tömegesen váltják át USDT tetherjeiket más kriptókra és menekítik ki a Bitfinexről.

A kereskedési volumen se a régi a múlt heti Bitfinex – Tether botrány óta. A 24 órás BTC/USD árnyéka önmagának a 100 millió dolláros forgalmával összehasonlítva a korábbi 1 milliárd dolláros teljes napi kereskedési volumeneivel.

Az arbitrázs a lefoglalt közel 850 millió dolláros Bitfinex forrás tisztázásáig kitarthat, még ha várhatóan mérséklődnek az 5-10%-os felárak. Bár az is benne van a pakliban, hogy a következő héten egy nem várt oldalról újabb csapás vár a több sebből is vérző Bitfinexre és a Tetherre. Hogy még mennyi pofont képes túlélni a hong kongi tőzsde, az még kérdéses, de a folyamatos botrányaival inkább jelent rossz almát a kriptogazdaságban, mint egy életerős, egészséges váltót.

A cikkben találtok egy Bitfinex közvetítő linket. Mindenki a saját felelősségére regisztráljon a váltóra. Ha megéri a pár száz dolláros prémium, amit a kriptójaitokon kereshettek, akkor Bitfinexre fel.

Kövess minket Facebookon és Twitteren is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük