Az argentin szállodaipar a kriptovaluták segítségével állna talpra

Az argentin szállodaipar a kriptovaluták segítségével szeretne a koronavírus-járvány miatti kényszerzár után talpra állni. 

A La Nacion beszámolója szerint az ország számos szállodáját anyagilag súlyosan megnyomorította a nyolc hónapos bezárás. Egyes hotelek még elvegetálnak, mások a csőd szélére kerültek vagy már véglegesen be is zártak. Az argentin szállodai szektor bennfentesei kijelentették, hogy a COVID-19 egyértelműen a turisztikai ágazatot nyomorította meg a leginkább. A hotelek többségének vagy semmilyen jövedelme nem volt az elmúlt időszakban vagy pedig elképesztő méretű adósságot halmozott fel.

Ramiro Alemet, az inverTUR utazási platform vezérigazgatója a helyi médiumnak azt nyilatkozta, hogy “kétségtelen, hogy ez az ipar legnagyobb kihívása az emberiség történetében.”

Most viszont úgy tűnik, hogy a kihívásokat a szállásadók a kriptovaluták használatával próbálnák meg legyőzni.

Carolina Bottolit, az Argenway szállodakomplexum-fejlesztő vállalat kereskedelmi vezetője kijelentette: “Azt a lehetőséget fontolgatjuk, hogy kriptovaluta fizetéseket is elfogadunk.”

A kriptovaluták alkalmazása egyre nagyobb teret nyer Argentínában. Sokan befektetésként gondolnak a kriptovalutákra, míg mások a mindennapos fizetésekhez virtuális valutákba menekítik a pénzüket az elképesztő iramban növekvő infláció elől menekülve. Néhány butikhotel (Hilton csoport luxusszállodái) – legfőképpen a fővárosban Buenos Aires-ben – már évek óta elfogad bitcoint (BTC), a szállásadók nagy része azonban eddig ódzkodott a kriptopénzes fizetésektől. Most viszont úgy látszik, ez jelentheti az egyetlen menekülőutat a szállodaipar válságából.

Latin-Amerika más országában is próbálnak a hotelek a kriptofizetés felé fordulnak. A gazdaságilag padlón lévő Venezuelában a legnagyobb caracasi hotelek, mint a Hotel Eurobuilding is bejelentette, hogy bitcoinban és altcoinban történő fizetéseket is örömmel elfogad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.