Argentínában elszabadult az infláció, 1500 bitcoin ATM felállítását tervezik

  • 53
  •  
  •  
  •  

Az Athena Bitcoin és Odyssey Group képviselői 2018 végére 30, a következő év elejére további 150, majd 2019 végére 1500 bitcoin ATM-et terveznek telepíteni Argentínában. Az argentin peso értéke drámai mértékben csökkent az összes vezető devizához képest.

A Bitcoin ATM üzemeltetők aranylázban égnek Argentína miatt

Az amerikai Athena Bitcoin a kriptovaluta ATM fejlesztésére és üzemeltetésére specializálódott vállalat egy hónappal ezelőtt helyezte üzembe első bitcoin ATM-jét Buenos Airesben.

Egy másik amerikai vállalat, az Odyssey Group egy közleményben 150 ATM telepítését helyezte kilátásba az év végéig. Az ATM-ek 80%-a 2019 első hónapjaitól már elérhetőek lesznek. Az Odyssey Group-nak ez lesz az első kalandja Latin-Amerikában és többször kihangsúlyozta, nem csak Argentínára, de az egész régiót célpontként kezelik.

Athena Bitcoin cégnek már van 12 ATM-je Kolumbiában és egy Mexikóban is. Az üzemeltető egyben további automatákat tervez Mexikóban, Chilében és Brazíliában. A vállalat képviselője hozzátette, a későbbiekben módosításra kerülnek az ATM-ek úgy hogy azokkal más kriptovaluták is vásárolhatóak lesznek.

Csal 2018-ban az argentin peso több mint 50%-ot vesztett az értékéből az USA dollárral szemben.

Az Athena Bitcoin is hasonlóan vélekedik, a jelenlegi szerencsétlen gazdasági helyzet vissza nem térő alkalmat kínál az expanzióra az országban, amit az argentin területi vezető Dante Galeazzi is megjegyzett:

Manapság a kriptopénz ATM-ek száma exponenciálisan emelkedik világszerte. Argentínában nincs kereskedelmi forgalomban ATM es ez lesz az első mely a piacokra kerül.

Az ATM-ek száma megállíthatatlanul nő

Az Athena Bitcoin gépeivel ellentétben, amely csak arra alkalmas hogy adjanak és vegyenek kriptopénzeket, az Odyssey Group ATM-jei sokkal hagyományosabb oldalról közelítik meg a szektort és a gépeikkel letéteket lehet elhelyezni, illetve a számlák között utalni. Ezen ATM-ek üzemeltetője az Oktogon lesz, amely az Athena egyik helyi leánya és pár év alatt 1600 bitcoin ATM-et szeretnének az országban a nevük alatt felállítani, jegyezte meg Begona Perez De Solay.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

Bitcoin
1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC

Ether és ERC20 tokenek
0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc


  • 53
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.