150 000 dolláros jutalom jár annak, aki felfedi, ki áll legújabb Trump-coin mögött

Közelednek a választások az Egyesült Államokban, a kriptovaluták kérdésköre pedig az egyik legforróbb téma. Míg Donald Trump pro-kripto politikusként lép fel, addig Joe Biden, a demokraták jelöltje a kriptovaluták „gyilkosaként” van feltüntetve a médiában.

A híres személyekről és eseményekről készülő mémcoinok pedig továbbra is lázban tartják a piacot. Olyannyira, hogy az Arkham Intelligence, AI-alapú blokklánc-elemző platform jutalmat ad annak, aki beazonosítja, ki áll a legújabb Trump-tematikájú mémcoin mögött.

A TrumpCoin leuralta az internetet

A TrumpCoin ($DJT) tegnap jelent meg az internetet. Az első 24 órában már közel 500 millió dolláros kereskedési volument produkált. Köszönhetően a Solana-ökoszisztéma rendkívül gyors és olcsó tranzakciósképességének, az átlagfelhasználó legfeljebb tíz perc alatt képes lehet létrehozni egy mémcoint. Egy megfelelő mémmel, narratívával vagy egy jól időzített poszttal pedig óriásira nőhet.

Így történt most a TrumpCoin ($DJT) esetében is, mely 24 órát követően 300%-ot meghaladó növekedést produkált. Árfolyama pedig elérte a 0,02185 dollárt is. Habár a TrumpCoin készletmennyiségéből adódóan nem képvisel nagy értéket, piaci kapitalizációja elérte a 200 millió dollárt is. Kereskedési volumene pedig 472 millió dollár volt. Ezzel népszerűbb volt az elmúlt napon, mint a Cardano ADA tokenje, a Litecoin LTC-je vagy a TonCoin TON-ja.

Ki áll a TrumpCoin mögött?

Az Arkham Intelligence, AI-alapú blokklánc-platform célja beazonosítani az azonosítatlan személyeket, és nyomon követni minden kriptovaluta-tranzakciót. A platform most 150 000 dollárt ajánlott fel annak, aki ténylegesen be tudja bizonyítani, ki áll a Donald Trump-tematikája, Solana-mémcoin mögött.

Martin Shkreli, a Turing Pharmaceuticals alapítója és a Daraprim nevű gyógyszer megdrágulásáért felelős üzletember szerint a TrumCoin mögött maga Donald Trump és családja áll. Az értékpapír-csalásban és összeesküvésben bűnösnek talált korábbi hedge fund manager szerint egyértelműen Trump kampányfogása az újabb politikai mémcoin, melynek élén a republikánus elnökjelölt legfiatalabb fia, Barron állhat.

A médiahatóságok kérdéseire egyelőre még nem válaszolt Donald Trump és kampányirodája, ugyanakkor, ha ez tényleg így van, Trump többfrontos kripto-háborúra készül a választási hajrára rákanyarodva.

Az amerikai politikusok mémcoinjai

Korábbi beszámolók alapján Donald Trump kriptovagyona elérte a 25 millió dollárt, melynek nagyrészét az eredetileg, hivatalosan is Trump-coinnak kikiáltott MAGA ($TRUMP) tette ki. A MAGA árfolyama cikkünk írásakor 8,90 dollár, köszönhetően a tegnap produkált 30%-os emelkedésének, melyet a $DJT válthatott ki. A MAGA piaci kapitalizációja közel 400 millió dollár.

A tavaszi mémcoin-őrületben hatalmas felfutást produkáló Jeo Boden ($BODEN) lendülete alábbhagyott, árfolyama visszaesett 0,1368 dollárig, kereskedési volumene pedig alig 10 millió dollár. Joe Biden kriptoellenes megnyilvánulásai nem teszik túlzottan népszerű jelöltté a kripto-közösségben, sokan a kriptovaluták gyilkosaként tartják számon, köztük Charles Hoskinson is, a Cardano-blokklánc alapítója.

Amennyiben tényleg a TrumpCoin és a DJT lenne Donald Trump „hivatalos” mémcoinja, kellően megzavarná a befektetőket, akik idáig többszáz millió dollárokat költöttek a MAGA-készletek felvásárlására.