6 milliárdos eséssel indult újra az ármozgás a kriptopiacokon

Felébredt a medve: az altcoinok zuhanásba kezdtek, csak a Maker (MKR), az Nxt (NXT) és a Waltonchain (WTC) élte túl sértetlenül.

Várható volt, hogy valami történni fog a kriptovaluta piacokon, és most be is következett: sajnos azonban a rossz irányba. A zuhanás 6 milliárd dollárt faragott le a kriptovaluták piaci kapitalizációjából, és így újra 200 milliárd dollár környékén tanyázik.

A bitcoin (BTC) sem bírta tovább a támogatást ilyen szinten, végül 150 dolláros, azaz 2,4%-os esést produkált, így újra 6340$ környékén tanyázik. Hosszú távon ez valószínűleg nem jelent problémát, de csak abban az esetben, ha a bitcoin képes 6000$ felett maradni. Az ethereum (ETH)  ahogy lenni szokott követte a bitcoint és 2,7%-os visszaesést láthattunk, jelenleg így az ethereum $197-on áll.

Az altcoinok pedig egy emberként ugrottak a szikláról a mélybe: a litecoin (LTC) 6%-ot vesztett, így 2017 szeptember óta újra 50 dollár alatt van az értéke, míg a bitcoin cash (BCH), az EOS (EOS) és a cardano (ADA) mind 4-5%-kal zuhantak meg.

És minél lejjebb tekintünk a listán, annál nagyobbak a veszteségek. A top 20-as Tron (TRON), Iota (IOTA), Neo (NEO), Ethereum Classic (ETC) és Zcash (ZEC) mind több mint 5%-ot veszítettek. Mindössze egyetlen altcoin van a top 50-ben, amely növekedést tudott produkálni: a Maker értéke 2,3%-kal emelkedett, így most 632$ dollárért kereskednek vele.

Ezenkívül a top 100-as altcoin listán még néhányan voltak képesek elkerülni a közös zuhanást: a Waltonchain (WTC), Chainlink (CHAIN) és a Brave Basic Attention Token (BAT) 3-5%-kal növelték értéküket, míg a többiek tovább szenvednek.

Az elmúlt 24 óra legnagyobb vesztesei a Revain (R), az Aeternity (AE), a MobileGo (MGO) és a MaidSafeCoin (MAID); ezek mind 9-11%-os értékveszteséget könyvelhetnek el.

A kriptopiac majdnem 3%-ot, azaz kb. 6 milliárd dollárt veszített teljes piaci kapitalizációjából, így jelenleg 203 milliárd dolláron áll. A legnagyobb veszteséget újfent a kisebb altcoinok az altcoinoknak kellett elszenvednie: a bitcoin továbbra is dominál, és a teljes piac kapitalizációja 54%-kát adja.

újraindult az ármozgás - bitcoin dominancia 54 százalékon

Az elmúlt 3 hónap silány képet mutat. Októberben szinte semmit se mozgott az árfolyam és a friss ármozgás újabb jelzés az elhúzódó kriptotélre. A szektort különösképp nem zavarja az elhúzódó lejtmenet mivel a növekvő elfogadottság és az egyre nagyobb játékosok térnyerése a szektorban azt igazolja, hogy a technológiának, bitcoinnak és a tokenek van létjogosultsága.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük