Egy férfi meghalt a Mount Everesten miközben az ASKfm ICO reklámját forgatták

Egy serpa az életét vesztette, miközben egy kriptopénz ICO-ra szerették volna felhívni a figyelmet egy Askfm-es promócióban a Mount Everesten. De mindez csak hetekkel az esemény után derült ki.

ASKfm ICO reklámja félresikerült

Taris Pozdnii az ASKfm ICO stábjának tagja – aki amúgy jól van

A promóciós jelenetben a „Bitcoin to the moon” mémet szerették volna megvalósítani. Az ASKfm egyike a top 10 közösségi média hálózatnak, mely éppen egy új ICO-n dolgozik. A terv szerint 4 lelkes kripto követő megmásszák a Mount Everestet és elásnak 50 ezer dollár értékű ASKT tokent egy ledger hardver pénztárcában a hegy tetején.

A csapat május 14-én el is érte a csúcsot és nagyjából egyben vissza is érkezett. Taris Pozdnii az egyik résztvevő ugyan több fagyási sérülést is szenvedett, de felépült.

Az ASKfm üzenete az volt, hogy mivel ők amúgy is úttörőnek számítanak, nem riadnak vissza a csúcs meghódításától sem. Ha pedig ez sikerült, akkor semmi sem állíthatja meg őket, hogy a közösségi médiát egy blokklánc ökoszisztémává alakítsák.

 

Eltűnt egy serpa

A hírek azonban nem szóltak arról, hogy az expedíció során az egyik tapasztalt serpa, Lam Babu, aki a csapat munkáját segítette eltűnt. A Financial Times és egy hegymászással foglalkozó oldal számolt be róla, hogy Lam Babut leereszkedéskor hátra hagyták. Minden bizonnyal úgy tűnik, hogy életét vesztette.

A Financial Times megkeresésére az ASKfm igazgatója Max Tsaryk annyit válaszolt, hogy csak később lett róla tudomásuk, hogy az egyik serpa eltűnt. Mivel a serpa állapota és helyzete ismeretlen volt számukra, ezért úgy vélték, nem az ő dolguk a nyilvánosság tájékoztatása a félre tájékoztatás elkerülése végett.

Az ASKfm továbbiakban nem nyilatkozott az ügyben.