AssetStream – A banki kölcsön már a múlté

Az AssetStream a közösség mikrofinanszírozás üzletágát szeretné magasabb szintre emelni, és megbízható környezetet biztosítani a kölcsönadók és a kölcsönzők számára egyaránt.

Milyen problémát próbál megoldani az AssetStream?

A kriptovaluták nagy része a bankszektorban fennálló hiányosságokat próbálja orvosolni. Nincs ez másképp az AssetStream esetében sem. A vállalat a banki kölcsönökkel fennálló hosszas eljárást és összetett dokumentációt igyekszik felgyorsítani és leegyszerűsíteni blokklánc technológia segítségével. A blokklánc technológia lehetővé teszi a kölcsönadók és a kölcsönzők számára a közvetítő nélküli tranzakciókat és minimális tranzakciós díjakat. A vállalat egyik fő célja, hogy az alulbankolt emberek számára is elérhetővé tegye a személyes kölcsönöket, hiszen egy tradicionális bank legtöbb esetben elutasítaná azt. Ezzel rengeteg ember kapna lehetőséget arra, hogy megvalósítsa ötleteit, vállalkozást indítson vagy csupán arra, hogy egy nehéz időszakot tudjon átvészelni. A platform alkalmazási területe kiterjed a diák és lakáskölcsönökre, vállalkozás indításához szükség tőke megszerzésére, személyes kölcsönökre stb.

Az AssetStream leginkább a Dél-Kelet ázsiai piacra koncentrál, ahol az alulbankoltak száma 264 millió fő körül mozog. A vállalat nem csak sokkal kedvezőbb kölcsön felvétellel kapcsolatos feltételeket és védelmet biztosít a kölcsönzőknek, de a kölcsönadóknak is állandó havi szintű hozamot ajánl. Fontos megemlíteni, hogy az AST stabilcoin és állandó értéke 0,01 dollár. Ezzel a vállalat azt szeretné elérni, hogy a kölcsönök értékét ne befolyásolják külső tényezők.

Számos előny a kölcsönzők és a kölcsönadók számára egyaránt

A kölcsönadók az AST token megvásárlása után eldönthetik, hogy melyik projektet szeretnék támogatni, illetve kinek szeretnének kölcsönt adni. A felhasználók különböző paramétereket állíthatnak be, amelyekkel kiszűrhetik azokat a kölcsönzőket, akiket nem szívesen finanszíroznának. A csapat jelenleg egy automatikus rendszeren is dolgozik, amely a következőképpen fog kinézni: a kölcsönadó az általa preferált paraméterek (például a kölcsönző minimális hitelminősítése) beállítása után a rendszerre bízhatja, hogy melyik kölcsönző férhet hozzá az általa biztosított kölcsönhöz. Ez az automatikus rendszer igazából egy passzív jövedelmet biztosíthat a kölcsönadónak, hiszen nem kell manuálisan válogatnia a több száz kölcsönző közül, hanem a pénze visszafizetése után az automatikusan átkerül egy másik kölcsönzőhöz. Ezért a befektetésért a vállalat havi 4%-ig terjedő kamatot kínál a kölcsönadónak. A kölcsönzők számára természetesen szintén előnyös a platform használata, hiszen közvetítők nélkül lényegesen kisebb kamat ellenében tudnak tőkéhez jutni.

Összefoglalva, az AssetStream a következő előnyökkel rendelkezik:

  • Hitelminősítés és jelvényrendszer – A kölcsönzők viselkedését különböző jelvények fogják példázni. Ha egy felhasználó több alkalommal is időben visszafizette kölcsönét, akkor ennek megfelelő jelvénnyel fogják ellátni a profilját. Ez lehetővé teszi a kölcsönadók számára a pénzük okos befektetését.
  • Megváltozhatatlan hiteltörténet – A blokklánc technológiának köszönhetően a kölcsönzők soha nem tudják megváltoztatni vagy törölni hiteltörténetüket.
  • Átláthatóság – az AssetStream okos szerződései valós időben működnek, így a kölcsönnel kapcsolatos kötelességek bármikor megtekinthetők a szerződő felek számára.
  • Két opció a kölcsönadók számára – A kölcsönadók választhatnak a fent említett manuális és automatikus változat közül.
  • Alacsonyabb tranzakciós költségek – A közvetítők kivonásával és a blokklánc technológia alkalmazásával, a kölcsönnel járó tranzakciós költségek rendkívül alacsonyak.

Ítélet

Az AssetStream béta platformja már elérhető és működőképes. Ha ehhez hozzáadjuk a projekt mögött álló ígéretes csapatot, a potenciális felhasználók számát és a vállalat jelenlegi partnereit, akkor úgy látszik, hogy az AssetStreamnek jó esélye van egy sikeres ICO lebonyolítására.

Ha többet akartok megtudni az ASSETSTREAM projektről, akkor látogassatok el a honlapjukra => https://www.assetstream.co/

Fehér könyv => https://www.assetstream.co/AssetStream-Whitepaper.pdf
Egyoldalas => https://www.assetstream.co/AssetStream-OnePager.pdf
BCT ANN fórum => https://bitcointalk.org/index.php?topic=5138325.msg50857889#msg50857889
Medium => https://medium.com/@assetstream
Facebook => https://www.facebook.com/AssetStream/
Telegram => https://t.me/AssetStreamOfficial
Twitter => https://twitter.com/AssetStream

****Figyelem! Fenti írásunk semmilyen körülmények között se minősül befektetési tanácsadásnak. A cikk íróját nem fűzi pénzügyi érdek a projekthez. A cikk célja a tájékoztatás. A Bitcoin Bázis fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, token és ICO befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése fokozottan javasolt.***

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.