Atomenergiával csábítja Lukasenko a bitcoin bányászokat Fehéroroszországba

A fehérorosz elnök, Alekszandr Lukasenko, képletesen belengette az atombombát a bitcoin bányászoknak. Az elnök az elmúlt napokban találkozott az ország IT közösségével, hogy a helyi technológiai ipar fejlődését tárgyalják ki, jelentette az állami hírügynökség, a Belta.

A találkozót külön az elnök kérésére hozták tető alá, ahol az elnök többek között állami támogatásról biztosította a fehérorosz fintech cégeket.

Lukasenko a találkozón egyben beszélt az ország információtechnológiai potenciáljáról és arra kérte a résztvevőket, hogy javasoljanak ötleteket a további fejlesztésekre. Ekkor jelentette be azt is, hogy államilag támogatott Bitcoin (BTC) bányászfarm kialakítását tervezik.

A Miner Update értesülése szerint a farmot közvetlen egy most épülő atomerőmű közelében telepítenék. Az erőmű kivitelezését a 2007-es orosz-fehérorosz vita után kezdtél el építeni és 2019-re tervezik átadni az első blokkját. A 2700 milliárd forintba kerülő atomerőmű kétszer 1200 megawatt kapacitásra lesz képes, szóval bőven juthat az energiaigényesnek számító bitcoin bányászatra is.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.