Augur árelemzés – enyhén bikás kilátások

Erősen kezdett az év elején az Augur REP tokenje, több mint 100% erősödést produkált január közepén köszönhetően az új, a felhasználói élményt javító eszközök bevezetésének hatására. A momentum azóta alábbhagyott és újra visszatért a többségi kriptoprojekt rákfenéje, a likviditás- és az elfogadottsághiány. A rövid távú technikai indikátorok enyhén bikás kilátásokat vázolnak fel rövid távon.

Az Augur (REP) egy Ethereum blokkláncán kibocsátott ERC20 token mely egy decentralizált predikciós piac kialakításán dolgozik. Célja, hogy való világi események kimenetelét jelezze előre a kollektív konszenzus alapján. A kereskedők közvetlenül a predikciós piacokon kereskednek a való világi események ‘részvényeivel’ ahol az Augur rendszere helyes kimenetel eltalálásért jutalmazza őket (hasonlóan egy fogadási platformhoz, csak végtelen számú kimenetelre és eseményre lehet fogadni).

A REP pillanatnyilag 13.99 dolláron kereskedik (3910 HUF) és a középtávú momentum továbbra is a levegőben lóg miután a fejlesztőcsapatuk kijött a Veil alkalmazással, ami leegyszerűsíti a fogadást és eseménykereskedelmet az Auguron. Január eleje óta 80%-ot erősödött a coin.

REP technikai elemzés

Az egy napos grafikonon az USDREP egy negatív egyenes vonalú ártrendet követett és 2018 augusztusában vett fel egy halálkeresztet (nem látszik a charton). Viszont 2018 decembere óta a REP komoly erősödésről tett tanúbizonyságot és a 13.99 USD árszint elérésével ~139% százalékos megtérülést tett le az asztalra a periódus alatt. A Fibonacci visszatérés jól mutatja az ármintákat a periódusra, a 0.382 szint jelenleg az ellenállásért, a 0.5 pedig a támaszért felel.

Az 1 napos charton a SAR és a volumenáramlás (VF) mindkettő pozitív rövidtávú jelzésként szolgál. A VF továbbra is a 0 fölött tartózkodik mialatt a SAR emelkedő trendet jelez.

Az Ichimoku felhőt kielemezve négy metrikát használtunk egy trend létezésének konfirmálására: aktuális árfolyam a felhő függvényében, a felhő színe (piros a medvés, zöld a bikás), a Tenkan (T) és a Kijun (K) keresztet, valamint a leszakadó távolságot. A legjobb pozíciónyitási pont mindig akkor adódik, mikor a legtöbb indikátor medvésről bikásra vált át, vagy fordítva.

A jelenlegi állapot az Ichimoku metrikák alapján a napos charton 10/30/60/30 időtartamokra vegyes: az árfolyam a felhő fölött, a felhő is medvés, TK-kereszt bikás, a leszakadó távolság (Lagging Span) a felhő és az árfolyam fölött van. A friss árfolyamesés ellenére a Kumo kitöréssel minden rendben és valószínűleg újrateszteli a felhőtámaszt 13.10 – 13.40 dollárnál.

A dupla (20/60/120/30) beállítások esetében a szignálok szintén vegyesek az 1 napos charton: árfolyam a felhő fölött, a felhő bikás, a TK kereszt szintén és a leszakadó távolság a felhő és az árfolyam fölött. Egy klasszikus long belépésnek nincs addig értelme, amíg az árfolyam nem kúszik a felhő és a bikás TK-kereszt fölé és óvatosan bikás összképet ad a REP/USD esetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.