Augur árelemzés – enyhén bikás kilátások

Erősen kezdett az év elején az Augur REP tokenje, több mint 100% erősödést produkált január közepén köszönhetően az új, a felhasználói élményt javító eszközök bevezetésének hatására. A momentum azóta alábbhagyott és újra visszatért a többségi kriptoprojekt rákfenéje, a likviditás- és az elfogadottsághiány. A rövid távú technikai indikátorok enyhén bikás kilátásokat vázolnak fel rövid távon.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

Az Augur (REP) egy Ethereum blokkláncán kibocsátott ERC20 token mely egy decentralizált predikciós piac kialakításán dolgozik. Célja, hogy való világi események kimenetelét jelezze előre a kollektív konszenzus alapján. A kereskedők közvetlenül a predikciós piacokon kereskednek a való világi események ‘részvényeivel’ ahol az Augur rendszere helyes kimenetel eltalálásért jutalmazza őket (hasonlóan egy fogadási platformhoz, csak végtelen számú kimenetelre és eseményre lehet fogadni).

A REP pillanatnyilag 13.99 dolláron kereskedik (3910 HUF) és a középtávú momentum továbbra is a levegőben lóg miután a fejlesztőcsapatuk kijött a Veil alkalmazással, ami leegyszerűsíti a fogadást és eseménykereskedelmet az Auguron. Január eleje óta 80%-ot erősödött a coin.

REP technikai elemzés

Az egy napos grafikonon az USDREP egy negatív egyenes vonalú ártrendet követett és 2018 augusztusában vett fel egy halálkeresztet (nem látszik a charton). Viszont 2018 decembere óta a REP komoly erősödésről tett tanúbizonyságot és a 13.99 USD árszint elérésével ~139% százalékos megtérülést tett le az asztalra a periódus alatt. A Fibonacci visszatérés jól mutatja az ármintákat a periódusra, a 0.382 szint jelenleg az ellenállásért, a 0.5 pedig a támaszért felel.

Az 1 napos charton a SAR és a volumenáramlás (VF) mindkettő pozitív rövidtávú jelzésként szolgál. A VF továbbra is a 0 fölött tartózkodik mialatt a SAR emelkedő trendet jelez.

Az Ichimoku felhőt kielemezve négy metrikát használtunk egy trend létezésének konfirmálására: aktuális árfolyam a felhő függvényében, a felhő színe (piros a medvés, zöld a bikás), a Tenkan (T) és a Kijun (K) keresztet, valamint a leszakadó távolságot. A legjobb pozíciónyitási pont mindig akkor adódik, mikor a legtöbb indikátor medvésről bikásra vált át, vagy fordítva.

A jelenlegi állapot az Ichimoku metrikák alapján a napos charton 10/30/60/30 időtartamokra vegyes: az árfolyam a felhő fölött, a felhő is medvés, TK-kereszt bikás, a leszakadó távolság (Lagging Span) a felhő és az árfolyam fölött van. A friss árfolyamesés ellenére a Kumo kitöréssel minden rendben és valószínűleg újrateszteli a felhőtámaszt 13.10 – 13.40 dollárnál.

A dupla (20/60/120/30) beállítások esetében a szignálok szintén vegyesek az 1 napos charton: árfolyam a felhő fölött, a felhő bikás, a TK kereszt szintén és a leszakadó távolság a felhő és az árfolyam fölött. Egy klasszikus long belépésnek nincs addig értelme, amíg az árfolyam nem kúszik a felhő és a bikás TK-kereszt fölé és óvatosan bikás összképet ad a REP/USD esetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.