Integrálja az Axel Springer a SatoshiPay mikroutalásokat hasznosító megoldásait

A mikroutalásokra specializálódott SatoshiPay összeállt Európa legnagyobb digitális tartalom kiadójával, az Axel Springerrel.

Az UK-ben bejegyzett, berlini hátterű startup csütörtökön jelentette be, hogy a mikrotranzakciókat lehetővé tevő megoldásai integrálásra kerültek az Axel Springer digitális kiadványaiba, mint például a Business Insider, Die Welt vagy a Rolling Stone (német változat) felületeire. A SatoshiPay egyébként csak a nevében utal a bitcoin legkisebb egységére a satoshira (1 bitcoin = 100 millió satoshi), a mikroutalásokhoz már közel másfél éve a Stellar blokkláncát és a natív tokenjét, az XLM-et használják.

SatoshiPay csapat (balra: Meinhard Benn, alapító és CEO, Alexander Wilke, COO)

A közlemény szerint a SatoshiPay pluginok köztes felek nélkül lesznek képesek tranzakciókat lebonyolítani az olvasók és az oldalak között, de akár fizetőfalak felhúzására is használhatóak.

Dr. Valentin Schöndienst, az Axel Springer elnöke a partnerség kapcsán elmondta:

“A blokklánc tranzakciók lényegesen csökkenthetik a tranzakciók költségeit és így új mód nyílhat a tartalmak monetizálására.”

2014-ben alapított SatoshiPay 2017-ig használta a Bitcoin blokkláncát és a BTC-t tartalommonetizációs célra. 2017 végén azonban átállt a Stellar lumens tokenjére mivel az XLM akkor jóval ideálisabb volt a mikroutalások lebonyolítására olcsósága és gyorsasága révén.

Múlt év júniusában tervben volt a SatoshiPay listázása a londoni tőzsdén miután a kriptobefektető Daniel Masters 5 660 000 eurót invesztált a cégbe, de végül a cég visszatáncolt a részvénykibocsátástól.

Az Axel Springer SE 2017-es bevétele elérte a 3.5 milliárd eurót és a digitális média üzletága felel az összbevétele 60%-áért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük