Az afgán helyzet rámutat a decentralizált pénz valódi értékére

Napjaink nemzetközi hírei között egyértelműen a legnagyobb figyelem az afgán helyzet körül van jelenleg. Megrázó képsorok kerülnek fel a közösségi oldalakra, amelyeken a kabuli repülőteret ostromló, menekülni próbáló afgánok láthatóak a repülőgépek után rohanva. A nagyjából 20 évvel ezelőtt elűzött tálibok ugyanis a külföldi katonák kivonulása után nagyjából 10 nap alatt elfoglalták az egész országot. Ez pedig pánikhoz vezetett, egyrészt sokan saját testi épségüket féltve menekültek, mások viszont mindenáron pénzt akartak szerezni. Hatalmas tömegek sorakoztak fel a bankok előtt, hogy hozzájussanak megtakarításaikhoz.

Az afgán helyzet is tökéletesen mutatja a kriptovaluták értékét

A képsorokat látva többen is arról kezdtek el értekezni, hogy pontosan az ilyen helyzetekben jönnének jól a decentralizált pénzek, a kriptovaluták. Ha körbenézünk a térségből publikált közösségi posztok és tweetek között, akkor azt látjuk, hogy mindenki hangsúlyozza, hogy a kaotikus helyzetek egy lefoglalhatatlan, határok nélküli pénzzel sokkal egyszerűbben kezelhetőek lennének. Hiszen volt egy Sahraa Karimi nevű afgán férfi, aki videón mutatta be, milyen útja volt a bankjába Kabul elfoglalása után. Ráadásul mire odaért, a bank már be volt zárva és éppen menekítették ki az embereket és a felszereléseket. Rengeteg különféle érvet sorakoztattak fel a kétségbeesett afgán és környékbeli országból származó emberek, hogy miért lenne jobb a kriptovaluta.

Tweet

Hiszen most a gazdag, hatalommal bíró emberek már rég elmenekítették megtakarításaikat és elhagyták az országot. Az egyszerű kisembereknek megint nem maradt semmi. Egy aprócska USB méretű kriptotárcával ezek a problémák megoldhatóak lennének, hiszen nem függne már senki attól, hogy be van-e zárva a bankja vagy sem. Elég ha tudja a kulcsszavait és máris hozzáfér a megtakarításaihoz. Azt nem tudja senki lefoglalni és egyetlen döntéssel eltüntetni. És megszólaltak az arannyal versengő hangok is, volt aki azt kérdezte, hogy aranyrudakkal egy ilyen helyzetben hogy lehetne menekülni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.